Araştırmacı tarihçi yazar Cezmi Yurtsever, bayrağımızda yer alan ay ve yıldızın anlamlarıyla ilgili çarpıcı bir iddia ortaya attı. Cezmi Yurtsever’e göre Türk bayrağındaki ay ve yıldızın ’İslami’ bir anlamı var. İşte Türk bayrağının İslami anlamı…
Araştırmacı tarihçi yazar Cezmi Yurtsever, Türk bayrağının İslami anlamını çözdü. Cezmi Yurtsever, Osmanlı saraylarında yaptığı araştırmaların sonucunda Türk bayrağının İslami bir anlam taşıdığının ortaya çıktığını savundu.

Cezmi Yurtsever’e göre, Türk bayrağındaki hilal ’İslam’ anlamına geliyor. 5 köşeli yıldızın ise ’İslam’ın 5 şartını’ simgelediğini savunan Cezmi Yurtsever Türk bayrağı’nın sırrını çözme hikayesini şöyle anlattı:

“İstanbul’a Osmanlı arşivlerini araştırmak için geldim. Topkapı Sarayı’na da uğradım. Topkapı Sarayı’nın ’Babı Hümayun’ adı verilen birinci kapısının alın kısmında ’Ayyıldız’ şekillerini gördüm. Bugünkü Türkiye Devleti bayrağının Osmanlı’dan miras kaldığı görüşlerini kanıtlayacak arşiv belgeleri, Topkapı Sarayı’nda bulunan bayraklar, nişanlar ve semboller üzerinde araştırmalarımı sürdürdüm. Günümüzde kullanılan Türkiye Devlet bayrağının anlamını tarihin derinliklerinden alan gizli şifreleri olduğunu öğrendim”

Cezmi Yurtsever, Türk bayrağındaki hilalin çizimi ve gizli anlamı ile ilgili araştırmalar yaptığı esnada uzman hocaların çocukluk yıllarında Fatih Sultan Mehmet’e hilal şeklini çizmeyi öğrettiği bilgisine ulaştığını kaydederek ’Hilal, Hz. Muhammed’in Mekke’den Medine’ye hicret etmesi esnasında gökyüzünde ay ve hilal şekli vardır” dedi. Cezmi Yurtsever, “Osmanlı bayraklarındaki hilal şekli İslam’ı ve hicret olayını sembolize eder. Osmanlı’nın kullandığı 3 hilal şekilli bayrak İslamiyeti güneşin doğduğu yerden battığı yere kadar bütün dünyaya yayma düşüncesinin karşılığıdır. Osmanlı ve Türkiye bayraklarındaki hilal şekli Fatih Sultan Mehmet’in kalıcı kıldığı kutsal bir semboldür. Hilal, ’İslam’ anlamına gelir. Bayraktaki 5 köşeli ayyıldız ise İslam’ın 5 şartı anlamında” diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber