Şeyh Nazım Kıbrısi, Selimiye Camii'nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazı sonrasında toprağa verilmek üzere Lefke’deki dergahına uğurlandı.

Selimiye’deki cenaze namazına KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Halil İbrahim Akça, bazı bakanlar, milletvekilleri ve çok sayıda müridiyle vatandaşlar katıldı. Cenaze namazını Selimiye Camii emekli Müezzini Ahmet Gürses kıldırdı.

Şeyh Nazım Kıbrısi, bilindiği üzere başta Avrupa ülkeleri, ABD, uluslararası düzeyde çok sayıda müridi bulunan bir isimdi. KKTC’nin Lefke kasabasındaki dergahında yaşayan Nazım Kıbrısi, dünyanın önde gelen siyasi isimleriyle temaslarıyla da gündeme geldi. Dünya gündeminde bir dönem yer alan Şilili maden işçileri de dünya turunda Nazım Kıbrısi’yi ziyaret eden kişiler arasında bulunuyor.

ŞEYH MUHAMMED NAZIM ADİL KIBRISİ KİMDİR?
Güney Kıbrıs’ın Larnaka kentinde 21 Nisan 1922’de doğan Şeyh Muhammed Nazım Adil Kıbrısi, 940'larda İstanbul Üniversitesi Kimya bölümünde yüksek eğitim aldı. Kıbrısi, öğrencilik yıllarında Nakşibendi Şeyhi Süleyman Erzurumi'ye bağlandı. Bir süre sonra şeyhinin izniyle Şam'a giderek Şeyh Abdullah Dağıstani'nin talebesi oldu. Dağıstani’nin 1973’te ölmesinin ardından yerine geçti.

Nazım Kıbrısi, 2011’de kendinden sonra silsileyi oğlu Mehmet Adil’in devam ettireceğini ilan etti. Evli ve dört çocuk sahibi olan Şeyh Nazım Kıbrısi, Türkçe, Arapça, İngilizce ve Yunanca biliyordu.
Editör: Vitrin Haber