Sinoplu eski siyasetçi Mustafa Çınar’ın geçici genel başkanlığında, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nda kurulan Orman Emekçileri Sendikası; orman, tarım, avcılık ve balıkçılık fark etmeksizin tüm iş kollarındaki emekçileri sendika çatısı altında birlik olmaya davet etti. Sendika üyeleriyle yapılacak kongrenin ardından daimi genel başkanın belirleneceği bildirildi.

İlk ve ortaokul öğrencileri bilimle buluştu İlk ve ortaokul öğrencileri bilimle buluştu

OREMSEN Genel Başkanı Mustafa Çınar, sendikanın kuruluş bildirgesinde şu ifadelere yer verildi; “Biz Orman Emekçileri Sendikası olarak örgütlü olan veya örgütlü olmayan tüm emekçilerimizin sıkıntı ve ızdıraplarını yakından biliyor; onlara gerçek, demokratik, katılımcı, şeffaf, etkin ve güvenilir bir mücadeleyi birlikte sürdürecekleri bir sendikal çatı ve şemsiye sunmak istiyoruz. Biz emekçilerimizin demokratik sendika taleplerini, mevcut sendikaların içinde bulundukları atalet, vurdumduymazlık ve kâr heveslerine olan tepkilerini, sürekli sorunları erteleme ve oyalamalarına, çözüm yerine günah keçisi aramalarına olan itiraz, öfke ve kızgınlıklarını çok yakından biliyoruz.

OREMSEN bir tepkinin değil, emeğin güçlü iradesi olarak, yapıcı ve etkin olarak doğmaktadır. Sendikamızın kurulmasının Türk çalışma hayatına, sendikal hareketine; başta orman, tarım, avcılık ve balıkçılık çalışanları başta olmak üzere bütün işçi kardeşlerimize ve Türkiye halkına hayırlı olmasını diliyorum.”

OREMSEN Genel Başkanı Mustafa Çınar Kimdir?

1963 yılında Sinop Boyabat'ta doğan Mustafa Çınar, İstanbul Kanlıca Orman İşletme Müdürlüğünde iş hayatına başladı. Burada uzun yıllar iş yeri sendika temsilciliği yaptı. 2004 yılında Tarım Orman İşçileri Sendikası'nın teşkilat çalışmalarında İstanbul ve Trakya bölgelerinde görev aldı. Daha sonra ismi Öz Orman İş Sendikası olarak değiştirilen sendikada iki dönem Genel Eğitim Sekreterliği, bir dönem de Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüten Çınar, 2018 yılında bu görevinden ayrılarak bir siyasi partinin Sinop İl Başkanlığı görevini yürüttü.

Sinop'tan 28. dönem milletvekili adayı olan Mustafa Çınar, gelen talep üzerine OREMSEN sendikasının kurulmasında aktif rol oynadı.

Muhabir: Ümit Can Gökçen