Değerli Misafirler, Öğretim Üyeleri, Moderatörler, Raportörler, Yakın Mesai Arkadaşlarım, Basın Temsilcileri!
Hepiniz şahsım adıma saygı ve muhabbetle selâmlıyorum.
İki gün süreyle Ordu 1. Kalkınma Çalıştayı programı kapsamında protokol konuşmaları, paneli ve 16 ayrı sektörde Ordu özeli ile ilgili fikir tartışmalarını zevkle dinledik. Programa dâhil edilen konular enine boyuna tartışıldı.
Birinci gün öğleden sonra Tarım ve Gıda Sektöründe yapılan müzakereleri dinledim. İkinci gün de Kültür ve Turizm Sektöründe yapılan görüşmelere ve beyin jimnastiğine dâhil oldum. Hararetli konuşmalarla katılımcılar fikirlerini serdettiler. Moderatörler maharetle oturumu sevk ve idare ettiler. Raportörler sorunları tespit ile sorunun açıklamasını formata işlediler.
Ordu 1. Kalkınma Çalıştayı ve Ordu Valiliği 2023 Vizyon Hedefleri isimli iki eser umarım en kısa zamanda DOKA tarafından bastırılarak hepimizin istifadesine sunulur. Ordu Valiliği 2023 Vizyon Hedefleri tarafımdan hazırlanmış olup, İl Valimiz Sayın Seddar YAVUZ’un önsözü, editörün giriş bölümü ve Ordu ile ilgili fotoğraf seçimi yapıldıktan sonra baskıya gönderilecektir.
Aynı şekilde Ordu 1. Kalkınma Çalıştayı isimli eser de önsöz, giriş bölümü ve fotoğraf seçimi ile müzakere sonuçlarının yazılmasından sonra baskıya gönderilecektir.
İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü’nün 10.08.2018 tarih, 12837 sayılı ve “Ordu Valiliği 2023 Vizyon Hedefleri ve Ordu 1. Kalkınma Çalıştayı İsimli Eserlerde Yer Alacak Fotoğraf Seçimi” konulu resmî yazımızda belirtilen özelliklere sahip fotoğraflar elimize ulaştıktan sonra gerekli baskı hazırlıkları ikmal edilecektir. Fotoğraflarınız bu yazı kapsamında belirtilen esaslar çerçevesinde kitaplarda yer alacaktır. Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Çeşitli Bakanlıklara yazdığımız resmî yazıda belirtildiği üzere “Bakanlığınızın 2023 Vizyon Hedefleri ve Ordu İli’nin Bu Hedeflere Yönelik Beklenen Katkıları” isimli panelimizi profesyonelce sevk ve idare eden Ordu Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Tarık YARILGAÇ’a, 62 kişilik moderatör, raportör veya katılımcı olarak çalıştaya iştirak eden akademik personele, sunum hizmetleri yapan Sosyal Çalışmacı Zeynep DİLAVER ve Derya YILMAZ’a ve programın aksamadan ifa edilmesini sağlayan Etüt ve Proje Şube Müdür Vekili Münevver ALTINOK’a teşekkür ederim.
Üniversitemiz, Fen ve Edebiyat Fakültesi’nin 16 sınıfını, Morfoloji Salonunu, resmî servis araçlarını ve lokantasını misafirlerimizin istifadesine açarak takdire şayan bir jest yapmıştır.
Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Ordu Temsilcisi Harun GÖÇER ve Trabzon Temsilcisi Mehmet SEZGİN ve Fikri AKKAYA’ya da her türlü emekleri ve hizmetleri için çok teşekkür ediyorum.
Çalıştay fikrinin hayata geçmesi safhasının ilk gününden beri İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Mehmet Ali SOYSAL ve yakın mesai arkadaşlarının mesai saatleri mefhumu tanımaksızın verdikleri emek her türlü takdirin üstündedir.
Burada isimlerini unuttuğum veya tek tek zikretmediğim yakın mesai arkadaşlarım da fedakârane çalışmışlardır. Onlara da müteşekkirim.
Yapılan Ordu 1. Kalkınma Çalıştayının ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. 07.09.2018
 
Ekrem YAMAN
Ordu Vali Yardımcısı
Web: www.ekremyaman.com.tr
E-posta: [email protected]