7 Yıl önce suriyede başlayan iç savaş normalde 6 bilemedin 7 ayda bitebilecekken, batının her zamanki çifte standartlı ikircikli tutumu neticesinde halen devam ediyor.
abd ve yandaşları içinde bulundukları ekonomik bunalımı aşmak için asırlardır tek bildikleri şeyi yapıyorlar, sömürmek.    bu sebeplede kan, göz yaşı, ve kaosun bitmesini istemiyorlar. neticede akan kan müslüman kanı olduğu sürecede onlar için bir sakıncası yok gibi görünüyor; lakin hiçde öyle olmadığını terörü beslemenin faturalarını acı bir şekilde ödemeye başladıklarında öğrenecekler. leş kargaları gibi üşüştükleri islam coğrafyasını tarumar eden vahşi batı zihniyetini, tüm dünya milletleri  anlamıştır'ki bir tek Türkiye durdurabilir. bizim inancımızda sömürüye ve zulme yer yoktur. binlerce yıllık devlet tecrübesi ve savaş kabiliyeti bulunan, ülkemizin asil ve kahraman halkı adaletsizliğe ve zulme dur diyebilmek adına, yediden yetmişe kadınıyla erkeğiyle düğüne gider gibi savaşa gitmeye hazır olduğunu göstermiştir. 
işte bu inanç azim ve kararlılıkla suriyede bulunan mehmetçiğimiz, tüm oyunları bozmuş, vahşi batı destekli terör örgütleri mensuplarını bir bir toprağın altına gömerek, ülkelerinden  kaçmak zorunda kalmış mültecilerin geri dönebilmesi için, gereken zemini hazırlamaya devam ediyor. aslında bizim için sadece operasyon derecesinde görülen bu harekat hak ile batılın, haç ile hilalin, asırlardır bitmeyen savaşının bir tezahürüdür. aynı asırlar öncesinde olduğu gibi yedi düvele karşı verdiğimiz  savaşın bir benzeridir. Lakin bir fark vardır bu seferki savaşda tek başımıza mücadele ediyoruz ve bir tek ALLAH'a (cc)güveniyoruz. Evet savaş kirli, düşman çok, dost yok denecek kadar azdır. ancak inanıyoruz'ki ALLAH kiminleyse güçlü olan odur. Afrine doğru ilerlerken açıkca gördükki adeta yerin altında savunma ve saldırı hatları oluşturulmuş belirli aralıklarla kuleler dikilmiş, anlaşılan o'ki tüm bunlar zamanı geldiğinde Türkiye'ye saldırmak için yapılmıştır. Artık yedi düvel bilmelidir'ki, karşılarında ne cumhuriyetin yeni kurulmuş çömez devleti nede doksanların zayıf ve aciz Türkiyesi vardır; bugün artık silahını yerli imkanlarla üreten, azimli ve karalı duruşuyla tüm oyunları bozabilecek, yeniden büyük türkiye yolunda emin adımlarla yüreyen güçlü Türkiye cumhuriyeti vardır.. Tüm sınırlarımızı güvenli bir hale getirene ve ülkemizdeki mültecileri suriyedeki evlerine döndürünceye kadar, hem yedi düvelin tuzaklarını bozmaya, hemde terörün kökünü kazımaya devam etmeliyiz vesselam...