Olmadı! Sayın yetkili ve etkililer olmadı.

2 sene önce Bilal Bozdemir Boyabat’a gelmiş kendi üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmaya başlamıştı. Boyabat çağ atlıyordu.  Kaymakam Bey’in çalışmaları herkesi sevindiriyordu ve bazıları da bu çalışmalardan nemalanıyor, başarı hanelerine artı puan olarak yazılıyordu.

Takdiri ilahi, buradaki görevi bir şekilde tamamlandı ve gitmesi gerekiyordu, gidiyor. Gidiyor ama buradaki çalışmalarını asıl görmesi gerekenler maalesef görememişler. Şayet görebilselerdi geri hizmete değil ileri hizmete gönderirlerdi. Makam olarak vali yardımcılığı, şimdi kendisine “Kaymakam Bey” diyenler artık “Valim” diyecekler. Ama valilik yapmayacak. Vali yardımcısı olarak çalışacak. Hâlbuki kendine ihtiyaç duyulan nüfusu 50.000 ‘in üzerinde bir ilçeye gitseydi o ilçeye de çağ atlatırdı.

Kendisi, vali yardımcılığı değil valiliğe layık birisiydi. Ama olsun. Bir zaman 1980 yılında burada Kaymakam Fikret Bey vardı. İhtilal olmuş kaymakamlıktan alınmıştı. Bir gün sohbet ederken: "Celal Hoca, valilik beklerken kaymaklamalıktan da olduk” demişti. Sonra Boyabat’tan daha küçük bir ilçeye gönderildi ama oradan da vali oldu. Ben inanıyorum ki. Bilal Bozdemir de bu gayret, bu çaba varken birkaç sene sonra vali olur. İnşallah Sinop Valisi olarak onu görmek bu gözlere de nasip olur.

Bugün ayın 8’i, Cuma günü ayın 12’sinde ayrılacağını duydum. Bu bir haftayı vedalaşarak makamında ve gereken yerlere giderek tamamlayabilirdi. Şu anda saat 13.50 kendisi Sinop’ta Çevre Müdürlüğünde Abdulmecid Bey’in yanında ve huzurevi projesini takip ediyor. Müdür Beyle beni telefonda konuşturuyor ve Abdulmecid Bey yardımcı olacağı sözünü veriyor. "Ben gidiyorum, ne halleri varsa görsünler." demiyor hala Boyabat’taki projelerini takip ediyor. Umuyorum ki Hatay’dan dahi takip edecektir.

Halkımızın böyle birini unutması mümkün değildir. Yine umuyorum ki bu halkımız böyle bir Kaymakamın daha iyi bir yere gitmesini sağlayamayanları da unutmayacaktır.