Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın başkanlığında ve İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen ’Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Alanlarında Üniversitelerde Açılacak Yeni Program ve Bölümlerle İlgili İkinci Toplantı’ sonrası Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesine Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi kurmasının uygun bulunduğu açıklandı.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar tarafından yapılan açıklamada Türkiye’deki üniversitelerde yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21 lisans, 50 ön lisans olmak üzere toplamda 71 programın açılacağı ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dâhil edileceği belirtilirken, aynı zamanda Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi’nin kurulacağı 6 üniversite de açıklandı. Buna göre Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde ilk aşamada bu yıl Bilişim Sistemleri ve Teknolojileri Lisans Programı açılırken ilerleyen süreçte ise Bilgisayar ve Bilişim Teknolojileri Fakültesi kurulacak. Konuyla ilgili açıklama yapan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, “Yapay Zekâ, Dijitalleşme ve Büyük Veri Alanlarında Üniversitelerde Açılacak Yeni Program ve Bölümlerle İlgili toplantının ikincisinde böyle bir kararın alınması üniversitemiz ve şehrimiz adına gurur verici bir gelişme. Üniversitemiz tarım, gıda, nanoteknoloji, alternatif ve yenilenebilir enerji alanlarının yanında yapay zekâ ve bilişim teknolojileri gibi birçok alanda öncü olmaya devam ediyor. Rektör Uslu; Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin ’Bölgesel kalkınma odaklı, öncelikli alanlarda ihtisaslaşmış, topluma hizmette öncü ve yenilikçi bir üniversite olmak’ vizyonuyla çalışmalarını kararlılıkla sürdüreceğini ifade etti.

İnegöl protokolü engelliler için sahaya çıktı İnegöl protokolü engelliler için sahaya çıktı

Rektör Uslu YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’a teşekkür ederek Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nin ulusal ve uluslararası ölçekteki yeni başarılara imza atmaya ve adından söz ettirmeye devam edeceğini belirtti.

Kaynak: iha