Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki faaliyetlerini sürdüren Muğla Uluslararası Gençlik Merkezi’nde eğitmenler ve gönüllü gençler her hafta engelli bireylerle bir araya gelerek kültür sanat etkinlikleri düzenliyor.

Nazilli’de özel eğitim öğrencileri diyabete karşı bilgilendirildi Nazilli’de özel eğitim öğrencileri diyabete karşı bilgilendirildi

Gençlik merkezinde oluşturulan atölyeler ile engelli bireyler zamanlarını verimli ve üreterek geçiriyor. Gençlik merkezinde gönüllü gençlerinde yapmış olduğu sosyal sorumluluk projelerine aktif katılan öğrenciler bu tür farkındalık faaliyetlerle hem öğreniyor hem de eğlenceli vakit geçiriyor. Müzik etkinliklerinden resim seramik ebru çalışmalarının yanı sıra tiyatro drama çalışmaları ile engelli bireylerin gelişimlerine katkıda bulunuluyor.

Faaliyetlere aktif katılım sağlayan Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi gönüllü gençlerinden Okan Ekmece "Gönüllü olarak haftanın iki günü gençlik merkezine geliyorum. Burada olmaktan çok mutluyum. Engelli bireylerimizle birlikte birçok sanat atölye çalışmaları yapıyorum. Onlarla birlikte hem öğreniyoruz, hem eğleniyoruz” dedi.

Kaynak: iha