Salomon Çeşme Yarı Maratonu için koordinasyon toplantısı yapıldı Salomon Çeşme Yarı Maratonu için koordinasyon toplantısı yapıldı

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’nde İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Menteşe Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen eğitimi tamamlayan katılımcılar, eğitim sertifikası almaya hak kazandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörlüğü tarafından Muğla Valiliği ile Muğla Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü arasında imzalanan “Toplum Yararına Program Yüklenici Sözleşmesi” çerçevesinde kamu kurumlarında işbaşı yaptırılan 40 personele, 8 saatlik örgün “Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi” verildi. Eğitimler Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatörü Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurdan Saraç, Köyceğiz Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Züleyha Seki, İş Sağlığı ve Güvenliği Koordinatör Yardımcıları Kavaklıdere Şehit Mustafa Alper Meslek Yüksekokulu öğretim elemanları Öğretim Görevlisi Dr. Özgün Vatansever, Öğretim Görevlisi Yasin Pelit ve Öğretim Görevlisi Dr. Sultan Kıncal tarafından gerçekleştirildi.

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, çalışanların iş hayatında sağlıklarını ve vücut bütünlüğünü korumak amacıyla sağlık konularını içeren ilkyardım, psikososyal ve biyolojik risk etmenleri, hastalıktan korunma prensipleri, meslek hastalıklarının sebepleri, özel riskler, tütün kullanımı zararları ile mevzuat ve teknik konularını kapsayan; iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, iş kazalarının sebepleri ve korunma prensipleri, güvenlik ve sağlık işaretleri, çalışanın yaptığı işe özgü konular, kişisel koruyucu donanım, iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ve güvenlik kültürü, iş ekipmanlarının güvenli kullanımı, ergonomik risk etmenleri, elektrik tehlikeleri riskleri ve önlemleri, kimyasal ve fiziksel risk etmenleri, elle kaldırma ve taşıma, parlama, patlama, yangın ve yangından korunma gibi konu başlıklarında gerçekleştirildi.

Kaynak: iha