İSTANBUL (AA) - Martı, Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği için 376 bin dilekçeyi ilgili makamlara vereceğini duyurdu.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Martı'nın öncülüğünde ulaşım sorununa çözüm talep eden kişilerin doldurduğu dilekçeler, adil ve kolay ulaşılabilir bir ulaşım sistemi talebini ortaya koyuyor.

Büyük bir coşkuyla kutlanan festivalin ardından, İstanbul'da 100 bin TAG sürücüsüne ulaşıldı ve Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği'nin öneminin altı çizildi. Toplanan dilekçeler, TAG sürücülerinin ve ailelerinin ortak talebini yansıtıyor.

- Martı sosyal ve çevresel dinamiklere olumlu katkıda bulunmayı hedefliyor

Bu adım, İstanbul'da yaşayan milyonlarca insanın daha iyi bir ulaşım sistemine olan inancını ve talebini güçlü bir şekilde ortaya koyuyor.

Martı'nın bu hamlesi, şehirdeki sosyal ve çevresel dinamiklere olumlu katkıda bulunmayı hedeflerken, aynı zamanda diğer şehirlere de ilham veriyor.

Martı, 376 bin dilekçe ile TAG sürücüleri ve ailelerinin umutlarını ve taleplerini ilgili makamlara taşıyacak.

Bu girişim, şehrin sokaklarında daha adil, erişilebilir ve sürdürülebilir bir ulaşım vizyonunun peşinden koşan herkes için bir umut kaynağı olmayı vadediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Martı Kurucusu Oğuz Alper Öktem, her bir dilekçeyi titizlikle sakladıklarını ve dilekçeleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, ilgili parti başkanlıklarına ve valiliğe ulaştıracaklarını ifade etti.



Kaynak: aa