Bir gruba dahil olmakla birlikte kifayetsizliklerin tamamı görmezden gelinmeye başlar. Eğer bir grubun, cemaatin üyesi iseniz artık üstün vatandaşlar arasında yerinizi almışsınızdır. Sizin yapacağınız hiçbir şey onlardan olmanız,yapının içinde olmanız kadar asla değerli değildir. Ağzınızla kuş tutsanız, Zümrüd-ü Anka kuşu olsanız bile değer görmezsiniz.

Lafta eşitlik,kul hakkı yenmez sözleri havada uçuşur ama gerçek değişmez. Maklube yemeyen bizden değildir. Düzeltiyorum periyodik olarak maklube yemeyen bizden değildir…

Yolsuzluk herhalde dünyadaki hiçbir insanın tasvip etmeyeceği bir şeydir. Ama en az yolsuzluk kadar var olduğunu iddia ettiği yolsuzluğu gününde ortaya çıkarmayıp, günün birinde kullanmak üzere kenarda stok yapmakta çok kötüdür. Şantajcılık ne insanlığa, ne de İslam’a uymaz. Haksızlık karşısında susanın dilsiz şeytan olduğunu biliyoruz. Gününde yapılan haksızlığa göz yummak şeytanlıktır. Şeytanlarla ve şeytanın askerleriyle beraber olamayız.

“Ali’yi sevdiğimizden değil Yezid’e kızgınlığımızdan buradayız” diyerek düşünce sistematiklerini ortaya koyanlar, “Yetmez ama evet” diyenler meğer kapalı kapılar ardına geçtiklerinde evcilik oynar gibi herkesle oynuyormuş. Zamanında çarşaflı kadın kılığına girerek mizansen haber yapan bazı gazetecilerin versiyonu değişmiş, milletin özeline girmeye başlamışlar, özeline girmekten ötesi elde etmek istedikleri görüntüler için her türlü sosyolojik-psikolojik temelleri kullanarak mizansen yapmışlar,bubi tuzakları kurmuşlar. Tuzağa düşmek ne kadar kötüyse, şantaj yapmak için yollara tuzaklar sermekte o kadar adiliktir. 

Tek özelliği cemaat üyesi olması olan bazı idiotlar deha düzeyinde kararlar vererek ortalığı toz duman edebiliyorlar. 

Devlet içinde devlet yapısına dönüşen yapı aslına dönüp çocuk okutsun. Okuttuğu çocuklara ülkenin geri kalanın onlardan olmadığını değil, tüm ülke vatandaşlarının eşit ve onurlu bireyler olduklarını anlatsınlar. Yola çıkış hedefleriyle, gelinmekte olan yol samimi olarak eğitim hareketine zarar vermektedir. Yapının temelini oluşturan, salt hizmet maksatlı insanlarımıza yazık oluyor. Onlar da kendi üzerlerinden oynanan çirkin oyunun farkına varabilmek için, biraz düşünsünler. Dün yerlere göklere sığdırılamayanlar,bugün neden birden kötü oldular? Ortada anlamsız bir iktidar savaşı var. Türkiye’de iktidarın kaynağı halktır ve halka dayanan seçimdir. Bunun dışında başka bir iktidar alanı açmaya çalışmak dahi doğru değildir. Dün darbecilerin yaptıklarını eleştirirken sistemin yapı kodlarını çözerek kadrolaşanların yaptıklarının devlet kurumuna orantısız bir müdahale olduğunu, tüm liyakat kriterlerinin rafa kaldırılarak cemaat üyesi olmanın ana belirleyici olduğu bir yapı ile devleti ele geçirmeye çalışmak, kısmen bunu başarmak ülkemize fayda sağlamayacağı gibi çokta zarar verir.

Ülkemiz bağımsız,bağlantısız,kökü dışarı uzanmayan halk çocukları sayesinde Lider Ülke Türkiye olacaktır