Galip Derviş'in son bölümünde senaryo gereği Sinop'ta işlenen bir cinayet konu edildi. Cinayeti gazeteden duyan Galip Derviş, olayı anında çözdü.

Kanal D'nin baş rollerini Engin Günaydın, Algı Eke, Ersin Korkut ve Orhan Güner'in paylaştıkları komedi- polisiye dizisi 'Galip Derviş'te bu hafta Sinop'ta bir cinayet konu edildi.  

Filmde Başkomiser İzzet Merdan, "Sinop'ta akıl almaz cinayet" başlıklı haberi okur. Haberde bir kadın boğularak öldürülmüş, elleri kesilmiş ve kesilen eller bir kaç metre ötede bulunmuştur. Kadın ve kocası Sinop'ta ki bir cezaevi müzesinde kuratör olarak çalışmaktadır. 

Haberle ilgilenen Galip Derviş, Sinop'ta cinayetin soruşturmasının yürütüldüğü ilçe emniyet müdürlüğünü arayarak Seyit Başkomiserle görüşür. Cinayeti çözdüğünü belirten Galip Derviş; "Kadını kocası öldürdü. Muhtemelen kadını zaptetmek için müzeden aldığı kelepçeleri kullandı. Kelepçeler antikaydı ve türünün son örneğiydi. Bu yüzden adamı bulmak zor olmayabilirdi. Kelepçelerin anahtarlarını kaybetmiş olabilir. Onun içinde ne yapacağını bilmiyordu. Kelepçeleri cesetten ayırması gerekiyordu" diyerek cinayeti aydınlatır.

Cinayetin çözülmüş olmasına sevinen Seyit Başkomiser, Galip Derviş'i, "Çok zeki bir adammışsınız. Sinop'a yolunuz düşerse mutlaka beklerim. Misafimiz olmanız bize şeref verir" sözleriyle Sinop'a davet eder.

Sinop'a övgüler yağdıran Galip Derviş'de; "Çok teşekkür ederim. Gerçekten Sinop harikadır bu mevsimde. Gerçekten gelmeyi çok isterim" diyerek Sinop'a olan hayranlığını anlatır. 

Editör: Vitrin Haber