Casper'dan kavisli ekran teknolojisine sahip Excalibur monitörler Casper'dan kavisli ekran teknolojisine sahip Excalibur monitörler

İSTANBUL (AA) - LG Electronics (LG), Bear Robotics'ten hisse satın almak için anlaşma yaptı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, LG, 60 milyon ABD doları tutarında bir yatırımla, yapay zeka destekli otonom hizmet robotları konusunda uzmanlaşmış, Silikon Vadisi merkezli önde gelen girişimlerden biri olan Bear Robotics'ten hisse satın almak için bir anlaşma imzaladı.

Bu stratejik yatırım, kısa vadeli getiriden ziyade, LG'nin portföyünü uzun vadeli büyüme için desteklemeyi amaçlıyor. Hisse alımının tamamlanmasının ardından şirket, Bear Robotics'in en büyük hissesine tek başına sahip olacak.

Google'da eski Kıdemli Yazılım Mühendisi ve Teknik Lider olan Üst Yönetici (CEO) John Ha'nın liderliğinde 2017 yılında kurulan Bear Robotics, Amerika Birleşik Devletleri, Güney Kore ve Japonya'daki pazarlara hizmet veren yapay zeka destekli iç mekan teslimat robotlarıyla tanındı.

Şirket, kurucu ortağı ve CTO'su da dahil olmak üzere önde gelen teknoloji şirketlerinde çalışmış, yetenekli mühendislerden oluşan bir ekibe sahip. Bear Robotics, özellikle hizmet robotik yazılımı, robot filosu yönetimi teknolojisi ve bulut tabanlı kontrol çözümlerini platformlaştırma konusundaki uzmanlığıyla dikkati çekiyor.

Açıklamada CES 2024'teki görüşlerine yer verilen LG Üst Yöneticisi (CEO) William Cho, bu tür potansiyel sermaye yatırımlarını tartışarak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Hizmet robotiği pazarında öncelikle teslimat ve lojistik gibi alanlara odaklanıyoruz. Ancak, öz sermaye yatırımları veya birleşme ve satın alma olasılığını açık tutarak gelecekteki yönelimleri dikkatle değerlendiriyoruz."

Bear Robotics CEO'su John Ha ise, Android'in akıllı telefon çağında devrim yaratması gibi, standartlaştırılmış açık platformlar da robot pazarının etkinleştirilmesi için gereklidir değerlendirmesinde bulundu.

LG Electronics'in Baş Strateji Sorumlusu Lee Sam-soo ise, Hizmet robotu pazarı bir büyüme dönemine girerken, bu sermaye yatırımının, şirketin "Rekabette Kazanma Avantajı" sağlamasına önemli ölçüde katkıda bulunacağını belirterek, "Orta ve uzun vadeli bir perspektiften bakıldığında, Somutlaştırılmış Yapay Zeka ve robotik manipülasyon gibi en ileri teknolojilerin entegrasyonu yoluyla çeşitli fırsatları keşfederek robot işimizi yeni bir büyüme motoruna dönüştürmeye çalışacağız." açıklamasında bulundu.


Kaynak: aa