Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Öğretmenliğin en kutsal mesleklerden olduğunu söyleyen Vali Yavuz Selim Köşger 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e "Başöğretmen" unvanının verildiği gün olan 24 Kasım'ı, "Öğretmenler Günü" olarak kutlamaktayız. Yeni neslin ve geleceğin mimarı olan öğretmenlerimizin bu özel gününü paylaşmaktan büyük mutluluk duymaktayım.
Öğretmenler geleceği şekillendiren, bizlere milli, manevi, ahlaki ve kültürel değerlerimizi kazandıran, sevginin, bilginin hoşgörü ve anlayışın temsilcileridir.
Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK “Öğretmenler, Cumhuriyetin fedakar muallim ve mürebbileri, yeni nesli sizler yetiştireceksiniz ve yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözüyle öğretmenliğin önemini ifade etmiştir.

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı geleceğe hazırlayan öğretmenlerimiz dün ve bugün olduğu gibi, yarın da geleceğin mimarı olmaya devam edeceklerdir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Başöğretmen Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Gününü kutluyorum.”
Editör: Vitrin Haber