Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

19 Eylül 1921' tarihinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e 'Gazi”lik unvanı ve Mareşal' rütbesinin verildiği gün olduğunu hatırlatan Vali Yavuz Selim Köşger, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Ülkemizin her karış toprağında terlerini ve kanlarını akıtarak tarihimize altın sahifeler yazdıran Türkiye Cumhuriyeti'nin sonsuza kadar yaşamasının en büyük garantisi olan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri kahraman gazilerimizin "19 Eylül Gaziler Günü"nü kutluyorum.

 Yüzyıllardır, barış, kardeşlik ve huzur içinde yaşadığımız bu cennet vatan bizlere şehitlerimizin ve gazilerimizin, bütün kahramanlarımızın emanetidir.

Ülkemizin bağımsızlığı, vatanımızın bütünlüğü, birlik ve beraberliğimizin korunması uğrunda girişilen mücadelelerde sergilenen fedakârlık ve kahramanlıklar hafızalarımızdan asla silinmeyecektir. Bu anlamlı günde, başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle, hayatta olan gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.”

Editör: Vitrin Haber