Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

94 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisinin açıldığı, 23 Nisan 1920 tarihinin,  demokratik, laik ve bağımsız Türk devletinin temellerinin atıldığı ve halkın kendi geleceğini belirlediği, ülkemizin önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktası olduğunu söyleyen Vali Yavuz Selim Köşger 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “23 Nisan 1920’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Milletin bağımsızlığını yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır" diyerek ateşini yaktığı bağımsızlık mücadelesinin ardından milletimiz, bugün bile tüm dünyaya örnek teşkil etmekte olan bir diriliş hikayesine imza atmıştır. Dünyadaki ilk  ve tek  kutlanan çocuk bayramını sizlere hediye eden Baş Öğretmen Mustafa Kemal Atatürk, "Küçük hanımlar, küçük beyler; sizler hepiniz geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltılarısınız. Memleketi asıl aydınlığa boğacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz." demektedir.

İşte sizlere düşen görevde, Ulu Önder  Mustafa Kemal  ATATÜRK ‘ün hedef gösterdiği çağdaş medeniyetler seviyesini çok çalışarak yakalamak, gelişmiş toplumlar arasında söz sahibi olmak, büyük ve güçlü Türkiye idealini gerçekleştirmektir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta, Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ilk Meclisimizin üyelerini ve milli mücadele kahramanlarımızı saygı ve rahmetle anıyor, sevgili çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularımla kutluyor, çocuklarımız için güzel bir gelecek diliyorum.”

Editör: Vitrin Haber