Milletimizin bağımsızlık uğruna gösterdiği azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği büyük zaferin 95. Yılını coşkuyla kutlamanın gururunu yaşadığını belirten Vali Hasan İpek, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Şanlı tarihinde, hiçbir zaman tutsaklığa boyun eğmeyip bağımsızlığını muhafaza eden aziz milletimiz, bu uğurdaki mücadelesiyle insanlığın ortak hafızasında, asırlar boyunca haklı ve saygın bir yer edinmiştir.
Milletimiz son olarak bundan 95 yıl önce, 26 Ağustos'ta başlayıp 30 Ağustos 1922 tarihinde sona eren Başkomutanlık Meydan Muharebesinde, kahraman ordumuzun kazandığı "Büyük Zafer"le de bu konumunu pekiştirmiştir.
30 Ağustos'ta kazanılan bu Zafer; İstiklal Mücadelemizin en önemli ve en büyük başarılarından biridir. Bu nedenledir ki; aradan geçen 95 yıla rağmen zihinlerimizdeki güçlü sadasını halen korumaktadır.

Bu Zafer aynı zamanda; Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, doğusuyla, batısıyla tıpkı Çanakkale Ruhu'nda olduğu gibi vatanımızda bizlerin, bir ve bütün olduğumuzun en somut nişanelerinden biridir.
O günkü işgal kuvvetlerine karşı kazanılan bu zafer, özellikle milletimizin 15 Temmuz  darbe girişiminde  gösterdiği demokrasi mücadelesi, sarsılmaz kardeşliğimize birliğimize ve bütünlüğümüze zarar vermeye çalışan  şer odaklarına da verilen en büyük derstir.

Şimdilerde bizlere düşen görev; atalarımızın bizlere vatan kıldıkları bu cennet misal toprakları, çağdaş ve gözde bir yaşam alanı haline dönüştürmek için gayret sarf etmek, barışı ve huzuru, bu asil coğrafyada hakim kılmak için var gücümüzle çalışmaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle; bizlere üzerinde hür olarak gururla yaşadığımız bu vatanı bırakan, başta Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün isimli- isimsiz kahramanlarımızı rahmet, saygı ve şükranla anıyorum.

Tüm Sinopluların ve milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

 
Editör: Vitrin Haber