Vali Hasan İpek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferinin 103. Yıldönümü nedeiyle yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “MS 675  yılında  Sinop’ta şehadet mertebesine ulaşan Seyyid İbrahim Bilal’le başlayıp, 1853 yılı Sinop Deniz Savaşı ve Çanakkale Geçilmez denilerek bir kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale Savaşı ile devam eden  şehitler kervanına, Ülke olarak Güneydoğu Bölgesinde  yürütülen terörle mücadele ve  son olarak  amacı  sadece Ülkemizin ve bölge halkının güvenliği için değil ümmetin ve mazlumların umudu olmak, zalime karşı hakkı tutup kaldırmak olan  ‘‘Zeytin Dalı’’ Harekatındaki şehitlerimiz de katılmıştır.

Ayrıca, demokrasimizi ortadan kaldırmaya yönelik olarak Fethullahçı Terör Örgütünce 15 Temmuz gecesi düzenlenen hain askeri darbe girişiminde tankların önüne yatan, kendisine doğrulan silahların karşısında göğüslerini siper ederek geleceğine sahip çıkan milletimiz, gece boyunca sayısız kahramanlık destanları yazarak tarihi bir duruş sergilemiştir. Hain darbe girişiminde şehit olan Sinoplu  Ömer Can Açıkgöz kardeşimizin de içinde bulunduğu 249 aziz şehidimiz, kahraman bir milletin evlatları  olarak gönüllerimizdeki mutena yerlerini almışlardır.
 
Şu iyi bilinmelidir ki; Tek Bayrak, Tek Millet, Tek Devlet ve Tek Vatan Ülkümüzden ne kadar şehit versek de vazgeçmeyeceğiz.
 
Aziz şehitlerimiz; kendi canlarınızı vererek vatan yaptığınız bu topraklar ve aziz milletimizin gönülleri sizlerin ebedi istirahatgahınızdır.
Sizlerin huzurunda saygı ile eğiliyor ve dualarımızla şefaatinizi diliyorum.
Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, ebediyete intikal eden gazilerimiz ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, şükranlarımı sunuyorum.  Ruhunuz şad olsun.