Polis teşkilatının İnsanların huzur ve güvenini sağlamak gibi kutsal bir göreve sahip olduğunu belirten Sinop Valisi Hasan İpek, Türk Polis Teşkilatının 173. kuruluş yıldönümü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Yasalardan ve milletten aldığı destekle toplumsal huzurun, can ve mal güvenliğinin sağlanmasında özverili çalışmalarını başarıyla sürdüren Polis Teşkilatı, anayasal düzenin korunmasına, demokrasinin tüm kurum ve kurallarıyla işlemesine ve geliştirilmesine büyük katkı sağlamaktadır. Sizlerden beklentimiz üstlenmiş olduğunuz görevleri bundan sonraki dönemde de aynı başarı ve kararlılıkla devam ettirmenizdir. 
 
İlimizin  bir huzur  kenti olmasında emniyet personelinin katkısı büyüktür. Polisimiz bir taraftan halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması gibi asli görevlerini yaparken, bir taraftan da sosyal sorumluluk anlayışı ile İlimizde ‘’Mutlu Geleceğim, Yanınızdaki Polis Amca, Dost Eli ve Z Kütüphane’’ gibi çeşitli  proje ve etkinliklerle  halkla ilişkiler alanında önemli bir mesafe kat edildiği tarafımdan memnuniyetle gözlemlenmiştir. Bu kapsamda ilimiz genelinde göstermiş olduğunuz çalışmalardan dolayı emeği geçen tüm emniyet mensuplarını kutlarım.
Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Polis Teşkilatımızın 173. kuruluş yıldönümünü kutluyor, aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi, malullerimizi ve emeklilerimizi de minnetle anıyorum. Teşkilatımızın her kademesinde gece gündüz demeden çalışan fedakar Sinop  Emniyet Teşkilatımızın mensuplarına aileleri ile birlikte sağlık, başarı ve mutluluklar dilerim.”
Editör: Vitrin Haber