İstiklal Marşının bir Milletin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın mısralara dökülmüş ifadesi olduğunu belirten Vali Hasan İpek, devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 97. Yıl dönümünü kutluyor olmaktan büyük bir gurur duyduğunu söyledi. 

Vali İpek mesajının devamında şu ifadelere yer verdi; “Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleme aldığı İstiklal Marşımızın, 12 Mart 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabul edilişinin 97. yıldönümünü kutlamaktayız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin isteğiyle Milli Eğitim Bakanlığı'nın açtığı yarışmaya katılan 724 şiir arasından, büyük şair Mehmet Akif'in yazmış olduğu şiir, 12 Mart 1921 tarihinde devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının sembolü olan İstiklal Marşımız olarak kabul edilmiştir.

İstiklal Marşı bir Milletin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verilen kurtuluş mücadelesinin mısralara dökülmüş ifadesidir. Her metrekaresinin işgal altında kaldığı, nice ihanetlerin görüldüğü ve nice kanların döküldüğü bu kutsal topraklar için, bölünemeyecek birliğimiz ve dirliğimiz için yazılan İstiklal Marşımız, sadece maneviyatı ile değil, söz ve şiir kalitesi bakımından da üstün ve zengin manalarla yüklüdür. Marşımız, istiklalini kurtarmak zorunda kalan bir milletin Dünya’daki son ışık sönene kadar vereceği var oluş mücadelesinin en önemli ispatıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabul edilişinin 97. yılını kutluyor, bu marşı yazarken  ‘‘Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın’’ diyen, Milli Mücadele’nin umudunu, azmini, kararlılığını, inancını yüreklerden mısralara taşıyan, her eserinde İstiklal Mücadelesi’nin, bağımsızlığın, kurtuluşun ve millet sevdasının önemine değinen Milli  Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'u ve canlarını vatan uğrunda feda eden şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla yad ediyorum.”

 
Editör: Vitrin Haber