Saadet Partisi Sinop İl Başkanı Üçüncüoılu mesajında şu ifadelere yer verdi; "Çanakkale Zaferi, adı tarihe altın harflerle yazılmış bir kahramanlık destanıdır. Çanakkale zaferi, milletimizin hangi şart altında olursa olsun esaret ve dayatmaya asla boyun eğmeyeceğinin ve eğmediğinin ispatıdır.

Çanakkale direnişi,  Anadolu’nun vatan evlatlarının yanı sıra, Tebrizli, Halepli, Şamlı, Silistreli, Bağdatlı, Kosovalı, Bosnalı, Kudüslü binlerce şehidin verildiği direnişin adıdır.   Tarih sadece anmak için değil anlamak ve ders çıkarmak için vardır.  Çanakkale Zaferi’nden alınması gereken en önemli ders ise; birlik ve beraberliğimizdir.  Bundan 103 yıl önce Çanakkale’de ortaya konan kardeşlik iklimini, bütün coğrafyaya yayacak şekilde yeniden inşa etmek zorundayız. Çünkü biz bir ve beraber olursak aşamayacağımız hiç bir engel, bozamayacağımız hiçbir oyun yoktur. 

Ülkemiz ve bölgemiz bugün Çanakkale’den daha sinsi ve tehlikeli kuşatmalarla karşı karşıya bulunmaktadır. Dedelerimiz Çanakkale’de omuz omuza çarpışarak şehit düşerken, bugün torunları olarak bizler aramıza fitne tohumları ekilerek birbirimize düşürülmeye çalışılıyoruz. İslam coğrafyası, etnik, bölgesel ve mezhepsel farklılıklar tahrik edilerek parçalanmaya çalışılıyor. Bu oyunu bozmanın yolu daha fazla birlik, daha fazla beraberlik ve daha fazla kardeşliktir. Daha fazla adalet, daha fazla özgürlüktür. Bizi kutuplaştırmaya çalışanlara inat daha fazla kucaklaşmaktır.  Ayrıştıran değil birleştiren olmaktır. Bu temenni ile aziz milletimizin Çanakkale Zaferi’nin 103. yılını kutluyor, bu vatanı korumak için can veren tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. 
Editör: Vitrin Haber