Sinop Valisi Hasan İpek, Türk Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
 
Türk Jandarma Teşkilatının kurulduğu 1839 yılından bu güne kadar, yurdun dört bir yanında, vatandaşın huzur ve güvenliği için fedakârca ve kahramanca mücadele ettiğini hatırlatan Vali Hasan İpek, mesajında şu ifadelere yer verdi; "Yüksek ruh ve şuurla görev yapan, birliğimizi, istikrarımızı ve güvenliğimizi hedef alan her türlü saldırıya karşı üstün bir çaba ortaya koyan Jandarma Teşkilatımızın 178. kuruluş yıl dönümünü içtenlikle kutluyorum.
 
Gücünü yasalardan ve desteğini  aziz milletimizden alan Türk Jandarma Teşkilatımız, vatan sevgisi, iyi eğitimli personeli, modern donanımı, disiplini, kabiliyeti ve görev anlayışıyla daima takdiri hak etmiş ve aynı zamanda hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere her geçen gün daha da bağlılık göstererek milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır.
 
Bu güzide Teşkilatımız, bu güne  kadar olduğu gibi gelecekte de, vatandaşlarımızın anayasa ve yasalarla güvence altına alınan temel hak ve özgürlüklerini, korku ve endişeden uzak, güven içerisinde yaşaması için, kahramanca ve fedakârca hareket eden personelinin sarsılmaz disiplini, üstün vazife bilinci ve hizmet anlayışı ile bugün ulaşmış olduğu başarı çizgisini daha da üst seviyelere yükseltecek ve kendisine tevdi edilecek her türlü görevi başarı ile yerine getirecektir.
 
Türk Jandarma Teşkilatımız suç ve suçlu ile mücadelede gösterdiği başarının yanı sıra toplum destekli ve halkla bütünleşen hizmet anlayışı ile devletin vatandaşa açılan ilk kapısı olduğu bilincinde; vatandaş odaklı bir yaklaşım sergileyerek, bu yaklaşımını da gerçekleştirdiği önemli faaliyetlerle somutlaştırmaktadır.
 
Sinop İl Jandarma Komutanlığımız, komşu kollama projesi, trafik güvenliği semineri, çevre ve doğal hayatı koruma semineri gibi birçok sosyal sorumluluk projelerinde halkımız ile iç içe olmuştur. Yine önemli gün ve haftalarda, gerek Jandarma Trafik Timlerinin icra ettikleri trafik uygulamalarında gerekse de evlerine gitmek suretiyle vatandaşlarımıza ulaşılmış ve halkla bütünleşme faaliyetleri yapılmıştır. Jandarma Komutanlığımızın vatandaşlarımıza hizmet yolundaki bu çalışmalarını arttırarak devam edeceğine inancım tamdır"
Editör: Vitrin Haber