Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Cengiz Tokmak, TBMM’nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeni ile bir mesaj yayımladı.

İl Başkanı Cengiz Tokmak 23 Nisan dolayısıyla yayımladığı mesajında şunları ifade etti:  “Günümüzden 94 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kurulduğu 23 Nisan günü Milli Tarihimizin en  mühim sayfalarından biri olarak tarihteki yerini almıştır. İşgal altındaki topraklarımızın düşman işgalinden kurtarılıp yeniden özgürlük ve bağımsızlığa kavuşmasındaki en temel etken şüphesiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde, birlik ve beraberlik içerisinde verilen milli mücadelemizdir. Bu büyük ve zorlu mücadele yalnızca bir kurtuluş mücadelesi değil aynı zamanda yönetim şeklimizde ki değişiminde müjdecisi olmuştur. Halkın kendi kendisini yönetebilmesi adına atılan bu yeni adımla TBMM’nin açılışı yine halkın seçtiği, temsiliyet yetkisini verdiği, egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu olgusunun ürünü olarak halkın temsilcilerinden oluşan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temelleri atılmıştır. Devletimizin kurucusu ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin ilk başkanı olan Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara verdiği önemi vurgulayan ‘ Çocuk yurdun temelidir, çocuklar geleceğimizin güvencesi, yaşama sevincimizdir, bugünün çocuğunu yarının büyüğü olarak yetiştirmek hepimizin insanlık görevidir ’ ifadelerinde de yer verdiği gibi çocuklarımızı Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza değin yaşamasının güvencesi olarak görmüş ve bu günü  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak çocuklarımıza  armağan etmiştir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, milli mücadelede yer almış şehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anarken; bugünümüzün neşesi, yarınlarımızın güvencesi çocuklarımızın bayramlarını en içten duygularımla kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” 
Editör: Vitrin Haber