19 Ekim Muhtarlar günü Valilik önündeki Atatürk anıtında düzenlenen tören ile kutlandı. Törene Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Rahmi Balfidan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, kamu kurum ve kuruluşları temsilcileri, Türkiye Muhtarlar Derneği Sinop Başkanı Metin Acar ve muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı okunmasının ardından Türkiye Muhtarlar Derneği Çelengi, Türkiye Muhtarlar Derneği Sinop Başkanı Metin Acar tarafından Atatürk Anıtına bırakıldı.

Törende bir konuşma yapan Türkiye Muhtarlar Derneği Sinop Başkanı Metin Acar yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Bugün burada 19 Ekim Muhtarlar Gününü kutlamak üzere toplanmış bulunmaktayız. Yerel yönetimlerin ilk basamağı olan köy ve mahalle muhtarları olarak görev yapmakta iken şehit olan ve vefat eden tüm muhtar arkadaşlarımıza Allahtan rahmet ailelerine başsağlığı diliyorum. Bizlere bu günü resmiyette Muhtarlar Günü olarak hediye eden başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Başbakan ve Bakanlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi iletirken hepinizin muhtarlar gününü kutlar saygılar sunarım.”
Editör: Vitrin Haber