Engelliler Haftası etkinlikleri eski otogar önünden başlayarak hükümet meydanına kadar devam eden yürüyüşle başladı. 

Vali Yardımcısı Bülent Bayraktar, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, engelli çocuklar ve aileleri katılımı ile gerçekleştirilen yürüyüşe vatandaşlardan da destek geldi. Valilik önünde son bulan yürüyüş ardından etkinlikler bura da devam etti.

Valilik önündeki törene Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Vali Yardımcısı Bülent Bayraktar, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mehmet Asak, engeliler ve vatandaşlar katıldı.
Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sinop Spastik Çocuklar Derneği ile Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi çelenklerinin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu ve istiklal marşı okundu. 

Etkinlikler kapsamında Kader Özdemir “Çocuk ve Bahar” adlı şiiri okudu. Ardından Özel İl Evim Özel Eğitim ve  Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri kurdele gösterisini sergilediler. Daha sonra Hakan Balcı “Engellilerin gözünden hayata bakış” konulu konuşmasını gerçekleştirdi.  

Hafta kapsamında bir sonraki etkinlik ise Sinop Belediyesi Yaşlılar evi bahçesinde gerçekleştirildi. Burada, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Engelsiz Yaşam Merkezi, engelli okulları ve Türkiye Sakatlar Derneği Sinop Şubesi üyeleri tarafından hazırlanan el emeği ürünlerinin sergilendiği el sanatları sergisinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış kurdelesinin Vali Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Belediye Başkanı Baki Ergül, Vali Yardımcısı Bülent Bayraktar, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner ve engelli gençler tarafından kesildiği sergide protokol üyeleri ve vatandaşlar engelli bireyler tarafından hazırlanan el emeği ürünlerin sergilendiği stantları gezdiler, ürünler hakkında bilgi aldılar. 

Sergi hakkında bilgiler veren Sinop Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Melih Keleş tüm Sinopluları sergiyi gezmeye davet etti. Keleş; “Engelli derneklerimiz, engelli okullarımız ve il müdürlüğümüze bağlı engelsiz yaşam merkezi öğrencileri ile etkinlikler kapsamında sabah saatlerinde yürüyüşümüzü gerçekleştirdik. Daha sonra valilik önünde düzenlenen çelenk sunma törenimizin ardından burada belediyemize ait yaşlılar evi bahçesinde, engelsiz yaşam merkezimizin, Sinop iş okulunun, sakatlar derneği üyelerinin, çocuklarımızın, öğrencilerimizin hazırlamış olduğu ürünlerin sergilendiği sergimizin açılışını yaptık. Burada bütün çocuklarımızın el emeği ürünler sergileniyor. Sinoplu vatandaşlarımızın halkımızın bu sergiyi gezmelerini tavsiye ediyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı engelsiz yaşam merkezlerinde eğitim gören çocukların günlerini nasıl geçirdiğini merak edenler burada açılan sergiyi gezerek bu sorularına bir anlamda cevap bulabilirler. Çocuklarımız buralarda el becerilerini geliştiriyorlar. Tabiki sadece bu öğretilmiyor çocuklarımıza fizyoterapist eşliğinde fiziksel gelişimleri sağlanıyor. Yemek yeme adapları, toplumla ilişkilerinin geliştirilmesi adına eğitimler, el sanatları eğitimleri gibi birçok çalışma yapılıyor. Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında bu çalışmalarımızı sergilemeye çalışıyoruz. Bu organizasyonda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi. 


 
Editör: Vitrin Haber