Sinop Sağlık Sen temsilcileri, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle, Sağlık Kuruluşlarını ziyaret etti. Samimi sohbet çerçevesinde geçen ziyarette sendika temsilcileri tüm sağlık çalışanları adına personelle pasta kestiler.

Sinop Sağlık-Sen Şube Başkanı Ramazan Açıkgöz, 14 Mart Tıp Bayramı münasebetiyle yazılı açıklama yaptı. Açıkgöz, sağlık alanında yapılan reformların sadece ülkemiz kamuoyunun değil, tüm dünyanın takdirini kazandığını belirterek, 'Ülkemizin en ücra noktalarına kadar ayağa sağlık hizmeti götürüldüğü bir dönüşüme imza atıldı. İstatistiklere göre sağlık hizmetleri, her dört vatandaştan üçünün yüzünü güldürdü. Halkın sağlığına emek veren 400 bini aşkın sağlık çalışanı ise, bu süreçte büyük fedakârlıklar üstlendiler. İnsanüstü bir gayretle, halka sağlık hizmeti ulaştırmak için emeğini değil, hayatını ortaya koyan bir anlayışla çalıştılar. Bu fedakârlıklarının karşılığında halkımızın hayır duasını aldılar, ancak ne yazık ki eşit, güvenli ve hakkaniyetli çalışma koşullarına ulaşamadılar' dedi.

Günün anısına yaptırılan, '14 Mart Tıp Bayramınız Kutlu Olsun' yazılı pasta, sağlıkta şiddetin son bulması temennisiyle sağlık çalışanları tarafından kesildi.
Editör: Vitrin Haber