Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitleri anma günü nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Türk Milletinin, 18 Mart Çanakkale zaferinin yazılmasında büyük bir fedakârlık timsali olan ve gönüllerde ölümsüzleşen Şehitlerini hiçbir zaman unutmayacağını söyleyen Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı ve Şehitleri anma günü nedeniyle yayımladığı mesajında, şu ifadelere yer verdi; “Dünya tarihinin müstesna kahramanlık mücadelelerinden olan “Çanakkale Zaferi” Türk Milletine zincir vurmak isteyen çılgın işgalci güçlere karşı, milletimizin kükremiş sel misali bendini aşarak bağımsızlığı uğruna inançla, cesaretle yek vücut şahlanışının simgesidir. 

“Çanakkale Zaferi”, aziz vatanı işgale yeltenen ve Türk milletini yok etmek isteyen işgalci devletlere karşı kazanılmış eşsiz bir destandır. Tarihimizin en şerefli sayfalarını oluşturan ve binlerce şehidimizin al kanıyla yazılan bu kahramanlık destanının altında milletine bağlılık, özgürlük tutkusu, vatan aşkı ve büyük millet olmanın şuuru yatmaktadır.

Üzerinde gururla yaşadığımız bu toprakları canları pahasına bizlere bırakan onur abidesi şehitlerimizle ne kadar övünsek ve gurur duysak azdır. Onlar milletimizin gönlünde en yüce yere sahiptir. Bu başarı vatan şairi Mehmet Akif’in dediği gibi tarihe sığmayacak kadar büyük ve anlamlıdır. Onların emanetine kararlılıkla sahip çıkıyoruz. Türk milletinin birlikte yaşama iradesi, vatan ve bayrak sevgisi Çanakkale’de olduğu gibi tarihin her safhasında bizleri güçlü ve muzaffer kılmıştır. 

Bu duygularla “Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümünü” kutluyor, büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi ve fedakar milletimizi minnet, saygı ve şükranla anıyorum.”

Editör: Vitrin Haber