Maviş, yayınladığı kutlama mesajında; 29 Ekim 1923 Cumhuriyetin ilan edilmesi bu şanlı milletin destansı tarihinde çok önemli bir yer tutmaktadır. Savaşlarla, yoksullukla bitap düşmüş bir milletin 7 düvele ve içerisindeki hainlere karşı galip geldiği Kurtuluş Savaşının bir kazancıdır. Bu bayram milletimizin son devletinin kuruluş nişanesidir. Gazi Meclisimizin Gazi Mustafa Kemal önderliğinde kazandığı, milletimizin kanlarıyla destanlaştırdığı Kurtuluş Savaşının sonucu kurulan devletin yönetiminin savaşın asıl galibi kahraman milletimize bırakıldığının yıl dönümüdür.

Bu aziz milletin son devleti Türkiye Cumhuriyeti’nin 93. Yıl dönümünü kutladığımız bu günlerde bu cumhuriyeti şehitlerimizin kanlarıyla ve milletimizin destansı direnişiyle kazandığımızı tekrar hatırlamalıyız. Ayrıca ülkemizin kurucu gücü aziz milletimiz ve şehitlerimizin birçoğunun bugünkü gönül coğrafyalarımız, Musul’dan, Kerkük’ten, Halep’ten, Şam’dan geldiğini bir kere daha idrak etmeli, bu coğrafyada devam eden zulmün sonlandırılması noktasındaki sorumluluğumuzu tekrar hatırlamalıyız. 

Nasıl Kurtuluş Savaşında bu kahraman milletin kazandığı destan bize Cumhuriyeti kazandırdıysa, 15 Temmuz’da milletimizin içerideki hainlere ve dışardaki düşmanlara karşı sergilediği destansı direnişin milletimize daha demokratik, daha katılımcı ve milletin yönetimde daha iyi temsil edildiği bir anayasa ve sistem kazandıracaktır. Gönül coğrafyamıza huzur ve adalet kazandıracaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e, Gazi Meclisimizin Mebuslarına ve bu milletin bütün şehitlerine Allah’tan rahmet diliyor, bu Cumhuriyetin, bu devletin teminatı kahraman milletimizin Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum.
Editör: Vitrin Haber