Kızılay haftası etkinlikleri çerçevesinde Sinop Kızılay Şubesini ziyaret eden merkez anaokulu öğrencileri Kızılay’ın çalışmaları hakkında bilgiler aldılar.

Sinop Kızılay Şubesini Başkan Yardımcısı Yakup Üçüncüoğlu, Kızılay çalışmaları önemi hakkında yaptığı konuşmasında, öğretmenlere de teşekkür ederek öğrencilerin küçük yaşlarda Kızılay konusunda bilinçlendirildiklerini söyledi. Yakup Üçüncüoğlu;“29 Ekim ile 4 Kasım Kızılay haftasını her yıl coşku ile kutluyoruz. Kan bağışında olsun diğer faaliyetlerde olsun Türk Kızılay’ını vatandaşlarımıza anlatmak, sadece kan ve çadırdan ibaret olmadığını diğer hizmetlerde de Türk Kızılay’ının  hem Türkiye’de hem Türkiye dışında uluslararası platformda da her anlamda acının, ızdırabın olduğu her yerde insanlık, yardımcı olmak adına elimizden geleni yapmak için faaliyetlerimize devam ediyoruz.Genç yavrularımız, anaokulu, ilkokul öğrencileri bizlere ziyarete gelerek bilgiler alıyorlar. Her yıl daha çok öğrencilerin bizleri ziyarete gelmesi, okulların bu konuda öğrencileri bizim ziyaretimize getirmesi bizleri çok mutlu ediyor. Bizlerde verdiklerimiz eğitimlerle birlikte hem yetişkinlerimizi hem de çocuklarımızı erken yaşta eğitme niyetindeyiz” dedi. 

15 Eylül Anaokulu olarak zaman bu tür sosyal etkinlikler düzenlediklerini belirten Okul Müdürü Yusuf Haskılıç, Kızılay Haftası kapsamında bu geziyi gerçekleştirdiklerini belirtti. Haskılıç; “Okulumuz öğrencilerinin çevrelerini tanımaları için Alan ve çevre gezilerimiz önemli olduğunu düşünüyorum.Bugün de Ülkemizin için bir önemli bir yere sahip olan,  vatandaşlarımızın zor durumlarında ve felaketlerinde yardımlarını esirgemeyen Kızılay Şubesini ziyaret ettik. Sinop Kızılay Şubesine İlimizde yaptıkları çalışmalar ve göstermiş oldukları gayretleri için Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerineteşekkür ederim” dedi.

Sinop Kızılay Şubesini tarafından günün anısına 15 Eylül Anaokulu Kızılay Plaketi verildi. Daha sonra Yönetim Kurulu ve öğrenciler hatıra fotoğrafı çektirdiler. 
Kızılay Sinop Şubesi tarafından ziyarete gelen öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
Editör: Vitrin Haber