Maviş, mesajında, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği ve dirliği için canlarını hiçe sayan şehit ve gazilerimiz gönlümüzde  her zaman müstesna bir yere sahiptir" dedi. 

Açıklamasında merhum gazileri de rahmetle anan Maviş, mesajının devamında şunları kaydetti: “Gazilik; onur, şeref ve erdemi temsil eder. Gazilerimiz, her aşaması gerçek bir kahramanlık destanı olan vatan savunması sırasında şahadet mertebesine erişmek, yaralanmak, sakat kalmak pahasına canlarını hiçe sayarak cepheye koşmuş ve düşmanları vatan toprağından atmışlardır.
Malazgirt’te, Çanakkale’de Sakarya’da ve 15 Temmuz’da bu ruhla mücadele eden kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz, ülkemiz üzerinde kirli hesaplar yapanlara en anlamlı ve güzel cevabı vermişlerdir. 
Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere onun silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahramanlıklarıyla gurur kaynağımız olan gazilerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimize Allah’tan rahmet, kutsal görevlerini yerine getirirken yaralanan kahraman gazilerimize de sağlıklı ve mutlu uzun ömürler diliyorum.”
 

 
Editör: Vitrin Haber