Miraç Kandili, Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselamın Mescid-i Haramdan Mescid-i Aksâ'ya, oradan semaya, yüce âlemlere, İlâhî huzura yükselmesinin hatırlandığı mübarek bir gündür. Miraç mucizesi ümmetin üzerine 5 vakit namazın farz kılındığı, namazın müminlerin miracı olduğunu hatırlatması açısından çok önemlidir.

Ancak Miraç mucizesinin bize hatırlatması gereken en önemli unsurlarda biriside Mescid-i Haram ve Mescid-i Aksa’nın kutsiyetidir. Bu miraç kandilinde ümmetin bütün fertlerinin kutsalımız Mescid-i Aksa’nın Siyonist İsrail rejiminin işgali altında olduğunu hatırlaması gerektiğini düşünüyorum. Bu işgalin, bu zulmün sona erdirilmesi için Müslüman olduğumuz için omuzumuza yüklenen sorumluluğu bir kez daha idrak etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
Özgür bir Kudüs’te, Siyonist çizmesinin altında ezilmeyen bir Mescid-i Aksa’da Miraç kandilini kutlamamızın özlemi içinde yanmamız, bu özlem için özgür Mescid-i Aksa için can başla imanımızın gereği, farzı olarak çalışmalıyız.

Kıymetli hemşerilerim, Peygamber Efendimiz S.A.V’in ayağının değdiği, ilk mescidimiz, birçok peygamberimizin manevi varlığını uhdesinde barındıran bu mübarek Mescid işgal altındadır. Bu Mescidi canlarıyla, mallarıyla savunan, genç, yaşlı, çocuk ve kadın Filistinli din kardeşlerimiz zulüm altındadır. Bu mübarek gecede hep birlikte ümmet olarak bir vicdan muhasebesi yapalım. Bu işgali durdurmak adına birey olarak ne yaptık, ne yapıyoruz, ne yapabiliriz. Yaptıklarımız yeterli mi? Bu mübarek gecenin bir kısmını da bu muhasebeye ayıralım değerli hemşerilerim. Herkes kendi nefsiyle bir intifada, bir direniş, bir savaş başlatsın bu gece. Tekrar tekrar hatırlayım Çanakkale’de şehit düşen Filistinli kardeşlerimizi, bugün Kudüs’te bu kardeşlerimizin torunları hepimizin kutsalı Mescid-i Aksayı korumak için şehit düşüyor. Çanakkale’de bizim için şehit düşen Filistinli ecdada hakkımızı böyle mi ödüyoruz. Hatırlayalım ortak tarihimiz, kalbimizde duyalım Filistinli bir çocuğun feryadını, tekrar tekrar hatırlayalım kardeşliğimizi, kopmaz sarsılmaz bağlarımızı. Ufacık ellerinde ufacık taşlarla, Ebrehe’nin filleri karşısında duran Ebabil kuşu misali siyonist rejimin tanklarına direnen çocukların yanında yeteri kadar olamadığımız için gözyaşı dökelim bu gece. Ve başlayalım yeni aksiyonlarla, yeni eylemlerle ertesi güne, Filistin davası için, özgür Mescid-i Aksa için.

Bu duygu ve düşüncelerle; “İslam âleminin ve vatandaşlarımızın Miraç kandilini tebrik ediyor; bu anlamlı gecenin birliğimize, beraberliğimize ve özgür, güçlü bir İslam Dünyasına vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum."
 
Editör: Vitrin Haber