CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, muhtarların “demokrasi tecrübemizi temsil eden yerel yönetimlerin ve merkezi idarenin taşradaki eli, ayağı, gözü, kulağı” olduğunu ifade etti.

Karadeniz, şunları söyledi:“Muhtar köylüsünün sorunlarıyla ilgilenen, çözüm için çare üreten, köyünün hakkını, hukukunu, düzenini koruyan hizmetin neferleridir. Muhtarlarımız kimi zaman köylüsünün kötü gününde sığınacağı bir liman, kimi zaman köyünde kazma kürek elinde bir köyünün, mahallesinin işini yapandır. Bayramlarda, düğünlerde, cenazelerde, acıların ve mutlulukların paylaşıldığı her yerde muhtarlarımız vardır. Muhtarlarımız ülke yönetiminin ‘kılcal damarları’ ve devletin en değerli yapı taşıdır. Yerel yönetimin en önemli unsuru muhtarlarımız, bu kutsal görevde zor şartlar altında, canla başla memleket için çalışmaktadırlar. Memleket, muhtarlarımızın taleplerini yerine getirmekle kalkınır. Çünkü muhtarlarımız milletin temsilcisidir. Bir çok hizmeti gönüllü olarak yapan, köylümüzün, mahalle sakinlerimizin derdi ile dertlenen, sevinci ile sevinen, doğumdan ölüme köylüsünün mahallelisinin yine yanında olan muhtarlarımızdır.

Bu vesileyle, vatandaşlarımızla devletimiz arasında bir köprü vazifesi görerek, kamu hizmetinin köylerimize ve mahallelerimize hızlı ve etkin bir şekilde ulaştırılmasını sağlayan, bizlerin de çalışma arkadaşları başta Sinoplu muhtarlarımız olmak üzere, tüm muhtarlarımızın 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutluyorum”

 
Editör: Vitrin Haber