Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında bu yıl Kars’ı su sporlarının merkezi haline getirdi. Bakanlık tarafından Çıldır Gölü’nde gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde 5 ilden 74 sporcu yelken ve kano yarışmalarında mücadele edecek. Etkinlikler kapsamında Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Çıldır Gölü’nü turizm ve kültürel gezilere açılmasını sağlayacak iskele ve tekneleri hizmete alacak. 

Bakanlık, Kars Valiliği ile iş birliği içerisinde Çıldır Gölü’nde bu yıl Anadolu gençleri için yelken ve kano yarışlarını başlatıyor. Bakan Arslan’ın himayesinde gerçekleştirilecek etkinlikler kapsamında 1 Temmuz’da Çıldır Gölü Yelken ve Kano Yarışları yapılacak. Türkiye Yelken Federasyonu ve Türkiye Kano Federasyonu koordinesinde yapılacak yarışlarda 46 yelkenli ve 28 kano teknesi mücadele edecek. Toplam 5 ilden 74 sporcunun katılacağı yarışmalara Muğla Fethiye Yelken, Trabzon Akçaabat Yelken, Trabzon Poyraz Yelken, Sinop Yelken, Van Yelken, Bitlis Tatvan Yelken, Van Kano, Trabzon Kano Kulüpleri katılacak. Yelken yarışları; optimist genel, optimist junior, optimist kız ve 470 laser klasmanlarında gerçekleştirilecek. 

Kano Yarışları ise kız kategorisi ve erkek kategorisi olmak üzere iki kategoride yapılacak. Yarışmalarda ödül alan yarışmacılara ise ödülleri 2 Temmuz’da Bakan Arslan tarafından verilecek. Etkinlikler kapsamında ayrıca Çıldır Gölü’nde turizm ve kültürel geziler de başlatılacak. Çıldır Gölü’nde turizm ve kültürel gezilerin düzenlenmesi amacıyla Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından inşa ettirilen 'UDHB Kars' ve 'UDHB Ardahan' isimli 2 gezi teknesi Bakan Arslan tarafından hizmete sunulacak. Yöre insanının kullanımına sunulacak teknelerin aynı zamanda bölgenin turizm potansiyelini arttırması amaçlanıyor. Teknelerin hizmete verilmesinin ardından Bakan Arslan, yine söz konusu teknelerin bağlanacağı Kars İskelesi'nin ve Ardahan- Çıldır İskelesi'nin de açılışını gerçekleştirecek. 

İskelelerin kış mevsiminde yüzeyi buz tutan göldeki tekneleri iskele üzerine almaya ve korumaya elverişli bir şekilde inşa edildiği belirtildi. 
 
Editör: Vitrin Haber