CHP Milletvekili Karadeniz, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, engelli vatandaşların “engellerin kalktığı” bir dünyada eşit olarak yaşamaları için herkesin büyük bir sorumluluğu olduğunu vurguladı. Engellilerin sosyal ve ekonomik hayata tam olarak katılmaları, toplumda bu yönde bilinç ve hassasiyetin daha da artması gerektiğini dile getiren Karadeniz, “Bu yönde atılacak her adım engellilerimizin önündeki en büyük engel olan ‘eşit görmeyen’ anlayışı yok edecektir” dedi. 

CHP Milletvekili Barış Karadeniz açıklamasında şunları ifade etti: “Engellilerimizin en büyük engeli, sevgisizliktir. Engellilerimizi eşit görmeyen anlayıştır. Engelleri devlet ve toplum olarak kaldırmalıyız. Çektikleri sıkıntıyı en iyi engelli vatandaşlarımız bilirler. En yakınları anne babaları, kardeşleri bilirler. Engellilerin toplumsal hayata etkin katılımını sağlayacak en etkili yol, çalışma hayatına katılımlarının sağlanmasıdır. Engelli vatandaşlarımızı dört duvar arasından çıkaracak ekonomik, sosyal ve siyasal hayata katılmalarını sağlayacak uygulamaları yaşama geçirmenin zamanı çoktan gelmiş hatta geçmektedir. 
Zor koşullar altında hayat mücadelesi veren tüm engellilerimizin ve onlara desteğini hiçbir koşulda esirgemeyen ailelerinin sorunlarının çözümü için gereken ne varsa yapmalı, hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. 
Bu duygu ve düşüncelerle 3 Aralık Dünya Engelliler Gününde tüm engelli vatandaşlarımıza ve ailelerine sevgilerimi sunuyorum.”