Eğitim ve Bilişim İş Görenler Sendikası (Eğitim-İş) Sinop İl Temsilcisi Şener Peker 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 95 yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilen en güzel hediye olduğunu belirten Eğitim-İş Sinop İl Temsilcisi Şener Peker yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi; “Bugün ulusal egemenliğimizin,  demokrasi ve bağımsızlık mücadelemizin 95. yılını büyük bir heyecan ve coşkuyla kutluyoruz.

23 Nisan 1920 Türkiye demokrasisinin temellerinin resmi olarak atıldığı gündür. Bu önemli gün Atatürk tarafından geleceğin temsilcileri tüm çocuklara armağan edilmiştir. Henüz Dünyada çocuk ve çocuk hakları tanımı yapılmamışken Ulu önder Atatürk 20. yüzyılın başında Milletler Cemiyetinde Çocuk Haklarına dair çalışmalar yapan 6 liderden biri olmuştur. 

 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılması, bugünümüzü aydınlatan anlamlı ve önemli bir süreci başlatmış oldu. 
 
Ülkemizin bölünmez bütünlüğünün ve bağımsızlığının güvencesi, ulusumuzun sahip olduğu egemenlik hakkıdır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk; bağımsızlığımızın koruyucusu olarak gördüğü çocuklara bu büyük günü “Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” olarak armağan etmiştir. Bu bilinçle, ulusumuzun cumhuriyetle perçinlemiş egemenliğini yok saymaya çalışanlara en güzel yanıtı, azmi ve kararlılığı ile bu büyük mirasın varisi olan çocuklarımız verecek; yorulsalar da Büyük Önderlerini takip edeceklerdir. 

Demokratik laik Cumhuriyet, bireysel, sosyal ve ekonomik hak ve özgürlüklerle gelişerek bugünlere kadar gelmiştir. Atatürk’ün “Egemenlik, kayıtsız şartsız ulusundur.” sözüyle  özdeşleşen ulusal egemenlik anlayışımız, hiçbir güç tarafından değiştirilemeyecektir. Bu ulus, kendi kaderini tayin etme konusunda hiçbir ulusun sahip olamayacağı deneyime ve kazanıma sahiptir. 

Eğitim-İş olarak 95 yıl sonra bize bağımsızlığımızı ve ulusal egemenliğimizi kazandıran Ata’mızı daha çok özlüyor, Ona ve mücadele arkadaşlarına daha çok minnet duyuyoruz.  Eğitim ordusunun birer neferi olarak bu konudaki hassasiyetimizi her ortamda ifade ettik, ifade etmeye de devam edeceğiz. Sadece söylemlerimizle değil, eylemlerimizle de bu sözün arkasında durmaktayız. Bütün varlığımızı Cumhuriyetimize, Atatürk ilke ve devrimlerine, ulusal bağımsızlığımıza feda etmeye hazır olduğumuz herkesçe bilinmelidir. 

Bu duygularla aydınlık geleceğimizin güvencesi çocuklarımız başta olmak üzere, tüm ulusumuzun 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyoruz. 

Editör: Vitrin Haber