Sinop İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Cumhuriyetin İlan Edilişinin 91. Yıldönümü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayımladı.

Başkan Gündoğdu yayınladığı kutlama mesajında; “ Bu gün Cumhuriyetin ilan edilişinin 91. Yıldönümünü kutlamanın heyecanını, mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Cumhuriyet, milletimizin tarihindeki en önemli gurur tablolarından biridir. Cumhuriyet, işgalin, yokluğun, yıkılmışlığın ardından yok olmak üzereyken aziz milletimizin köklerinden aldığı güç ve inançla yeniden filizlenmesinin, serpilip ulu bir çınar olasının başlangıcı olmuştur.

Cumhuriyetimiz, hukukun üstünlüğüne dayalı, hak ve özgürlüklerle ilgili sıkıntıların ortadan kalktığı, bireyin odakta olduğu birinci sınıf bir demokrasi olma yolunda çok ciddi mesafeler kaydetmiştir. İnsani değerlere önem veren, milletin kendi kendini yönettiği, hukukun üstünlüğüne dayalı, demokratik, laik bir yönetim şekli olan Cumhuriyetle birlikte her alanda büyük gelişmeler sağlanarak çağdaş uygarlık düzeyine ulaşma yolunda hızla ilerlenmektedir.

Bu büyük günde Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk ve kahraman silah arkadaşlarını kanlarıyla bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi milletçe anıyoruz.
Bu duygu ve düşüncelerle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında emeği geçen bütün istiklâl kahramanlarımızı sonsuz minnet, şükran ve rahmetle anıyor, Sinoplu hemşerilerimizin ve bütün vatandaşlarımızın bu büyük bayramını yürekten kutluyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber