Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94’üncü yılı nedeniyle Sinop Balkan Halkları ve Mübadele Derneği düzenledikleri çeşitli etkinlikleri ile kutlamalar renk kattı. İlk olarak Valilik tarafından düzenlen resmi geçit törenlerine yöresel Folk kıyafetleri ile katılan bayanlar, ilgi ile alkışlandı. 

Daha sonra Mübadil köyü Karacaköy giden dernek üyeleri, bayraklar ve Atatürk resimleri ile cadde ve sokaklar süslenerek davul zurna eşliğinde Mübadillere has folklor oyunları oynadı, halaylar çekti. 2.Kuşak yaşlılar tarafından Atatürk ve Anadolu şiirleri okundu. Ardından katılımcılara ve misafirlere etli pilav ile ayran ikram edildi. 

Sinop Polisevinde düzenlenen resepsiyona katılan sonra Dernek Üyeleri kalabalık bir şekilde akşam düzenlenen fener alayına iştirak etti.
Dernek Başkanı Kenan Aral yaptığı açıklamada bu sene ilk defa Cumhuriyet Bayramı resmi kutlamalarına katıldıklarını ve çeşitli etkinlikler düzenlediklerini belirterek, coşkulu ve kalabalık bir şekilde Cumhuriyetimizin kuruluşunun 94. Yılını kutladıklarını söyledi. 
Editör: Vitrin Haber