CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz beraberindeki CHP il ve İlçe yönetimi ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında pazaryerinde satış yapan kadınlara karanfil dağıttı.

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, CHP Sinop İl Başkanı Barış Ayhan, Merkez İlçe Başkanı Aysun Özsönmez, Sinop Kadın Kolları Başkanı Canan Atabek, parti yöneticileri, kadın kolları ve partililer ile birlikte Kapalı Pazaryerinde emekçi kadınları ziyaret ettiler. Pazar esnafını gezen Karadeniz ve beraberindekiler 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle pazaryerinin kadın esnafına karanfil vererek, emekçi kadınlar gününü kutladılar.  Pazar esnafı ve özellikle kadınlar Barış Karadeniz’i büyük ilgi gösterdi ve evlatları gibi karşıladı. Karadeniz de gördüğü ilgiden memnundu. 

CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Dünya’nın ihtiyaç duyduğu barışı, siyasetin ihtiyaç duyduğu nezaketi, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu, çağdaşlaşma, kalkınma, huzur ve sayısız güzelliği kadınların getireceğine inandığını belirterek, “Emekçi kadınlarımız, Türkiye'nin yarınlarına ışık tutacaktır. Onların, korkmadan, huzurlu ve güvenli bir Türkiye'de yaşamalarını istiyoruz” dedi.

CHP’li Karadeniz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kadını yok sayan AKP iktidarı politikalarının, Türkiye’nin aydınlık yarınlarının önünde en büyük engel olduğunu söyledi.  Karadeniz, “Kadına yönelik şiddet, kadın emeği sömürüsü, kadın bedeni sömürüsü, kadınlarımızın yoksulluğu, kadın işsizliği, çocuk gelinler ve okula gönderilmeyen kız çocukları, tacizciyi, tecavüzcüyü, saldırganı koruyup kollayan hukuk sistemi, AKP iktidarının kadını yok sayan politikalarının ürünüdür. Bu politikalar, kadının özgürleşmesi önünde en büyük engel olarak durmaktadır” diye konuştu.

Barış Karadeniz, Dünya Lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün “Tarih, Türk inkılâbını anlatırken, bunun bir kurtuluş olduğunu en başta söyleyecektir. Bu kurtuluşun çeşitli aşamaları içinde de, özellikle kadınların kurtulmasını anacaktır.” dediğini anımsatarak, Türkiye Cumhuriyeti ve devrimlerinin bir halkın kurtuluşu olduğu kadar kadınların da kurtuluşu olduğunu vurguladı. Karadeniz, “Kadın özgürleşmeden toplum özgürleşemez! Barış, demokrasi, eşitlik ve özgürlük gibi insani değerlerin yok sayıldığı bir dünyada kadınlara ne kadar çok ihtiyacımız olduğu ortadadır. Dünya’nın ihtiyaç duyduğu barışı, siyasetin ihtiyaç duyduğu nezaketi, Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu, çağdaşlaşma, kalkınma, huzur ve sayısız güzelliği kadınların getireceğine inanıyor, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyorum.” diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber