Çanakkale; altı yüzyıl boyunca üç kıtaya hükmeden kadim Osmanlı Devleti’nin son ve en acı zaferidir. Kaderin cilvesine bakın ki Çanakkale aynı zamanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin de kuruluş destanıdır. 

Çanakkale Zaferi’nin bugün ki önemi ise bizim için apayrı bir yerde duruyor. Böylesine kutlu bir zaferin 100. yılında Türkiye yeni bir zaferi haykırıyor. “Yeni Türkiye” yolunda bu kutlu yürüyüşün böylesine öneme haiz bir zamanlamaya denk gelmesi kuşkusuz tesadüften de ötedir. Bundan tam yüz yıl önce verilen mücadele bir vatan kurtarma mücadelesiydi. Vatanın her köşesinden 253.000 şehidimizin asil kanlarıyla sınırını çizdiği bu vatan o günlerden bize kanlan en önemli mirastır. Ancak bu önemli mirasın yanında o neslin bize öğrettiği başka bir şey daha vardır ki; o da birlik, beraberlik ve mücadele azmidir. 
Bu ilkeler ve bu azim ile bugün Türkiye Cumhuriyeti Devleti “Yeni Türkiye” yolunda adım adım yürümekte ve bu kutlu yürüyüşle beraber Türkiye’yi, Akif’in de dediği gibi; bir daha İstiklal Marşı yazdırmayacak mertebeye çıkarmayı hedeflemektedir. 

Tarihi zaferlerle dolu yüce milletimize 100. yılını idrak ettiğimiz ÇANAKKALE ZAFERİ’Nİ ve ŞEHİTLERİMİZİ ANMA HAFTASI dolayısıyla Cenab-ı Hak’tan yeni zaferler nasip etmesini temenni ediyorum. 

Bütün bu duygular içinde başta Sinop’umuz, 81 ilimiz ve 78 milyon vatandaşımız ile aziz şehitlerimizin bizlere bıraktığı bu kutlu mirasa sonsuza kadar müteşekkir olduğumuzu belirterek, tarihimiz boyunca bu kutlu sefer uğruna canlarını vermiş tüm şühedamızın ruhları şad olsun diyorum.

CEMAL ŞEN – Ak Parti Sinop Milletvekili Aday Adayı


Editör: Vitrin Haber