Büyük Önder Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 89 yıl önce bugün 15 Eylül 1928’de Sinop’a geldiğini hatırlatan Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel mesajında şu ifadelere yer verdi; "Vatanın kurtarıcısı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün nerede ise karış karış gerçekleştirdiği Anadolu kentlerini ziyaretlerini incelediğimizde her bir gezinin iz bıraktığını ve her bir gezinin ders niteliğinde olduğunu görürüz.
Büyük Önder Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün 89 yıl önce bugün 15 Eylül 1928 de Sinop’a ziyaretini incelediğimizde de Türkiye Cumhuriyeti’nin yeni Türk Alfabesi ile Sinop’tan tanıştığını, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün ilk dersi Sinop’ta verdiğini görmekteyiz. Bu nedenle 15 Eylül tarihi yalnızca Sinop için değil tüm Türkiye için büyük önem arz etmektedir.
Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk’ün yeni Türk Alfabesinin ilk dersi için Sinop’umuzu tercih etmesi ise bizler ve tüm Sinop için bir gururu vesilesidir.
Bu duygu ve düşüncelerle, adını Atatürk’ün Sinop’a geliş tarihinden alan “SİNOP 15 EYLÜL GAZETECİLER CEMİYETİ” olarak Büyük Önder Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını büyük bir özlem ve minnet duyguları ile bir kez daha anıyor, manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz.

 

 
Editör: Vitrin Haber