MHP Sinop İl Başkanı Ali Çakır, Gaziler Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Ali Çakır mesajında şu ifadelere yer verdi; "Gazilik muazzam bir fedakârlık ruhunun mücadele disipliniyle örtüşme hali, vatan ve millet uğruna gösterilen faziletli bir duruşun iftihar vesikası ve çok yüksek bir milli şuurun tavır ve davranış olarak somutlaşmasıdır. Asla unutulmamalıdır ki şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Gazilerimiz bağımsızlığımıza zincir vurmak isteyen düşman çevrelere iman gücüyle direnen, milli azimle karşı çıkan kahramanlarımızdır. 

Aziz milletimiz sinesinden çıkardığı şehit ve gazileriyle varlığını  korumuş, adını ve şanını yaşatmış, geleceğini de teminat altına almıştır. Elbette üzerinde yaşadığımız toprakların vatan yapılmasında şehit ve gazilerimizin olağanüstü gayreti olduğunu hiçbir vicdan ve insaf sahibi inkâr edemeyecektir. Üstlendikleri vatan görevi esnasında girmiş oldukları mücadeleden Gazilik onuruyla çıkan Gazilerimizin; mümtaz ve muhterem anıları akıllardan ve gönüllerden çıkmayacak ve var olan hiçbir dünyevi kıymetle ölçülemeyecek değerdedir. Gazi ve şehitlerimiz gençlerimize önemli bir misyon yükleyerek de mühim bir vazife ifa etmişlerdir zira gençliğimiz ecdadını tanıdıkça daha büyük işler yapmak adına kendinde kuvvet bulmakta, tarihini bildikçe geçmişinden ders çıkaran, büyük bir millet olarak yaşamaya devam etmek için tedbirlerini alan bir nesil olacaktır. Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak böyle bir nesil yetiştirmenin teminatı olduğumuzu en son 15 Temmuz gecesi olmak üzere defalarca ispatladık. Türk vatanı bize şehit ve gazilerimizin mirasıdır ve Vatana uzanan her hain elin karşısında hangi şartta olursa olsun dimdik durmak vazgeçilmez ÜLKÜMÜZDÜR.

Gazilerimiz bizim göz nurumuz, gurur kaynaklarımızdır. Mücadelelerini sahiplenmek, hak ve taleplerini savunmak siyasi ve manevi sorumluluğumuzdur. Bu emanete eksiksiz vefa göstereceğimizi, şehit ve gazilerimize layık olabilmek için ne gerekiyorsa yapacağımızı ifade ederken, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Devletimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'e Mareşal ve Gazi unvanlarının verildiği tarihin yıldönümünde; kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, Gaziler Günü'nün hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.
Samsung cihazımdan gönderildi
Editör: Vitrin Haber