Sinop Belediye Başkanlığı kültür etkinlikleri kapsamında Sinop Hayaller Tiyatrosu oyuncuları tarafından hazırlanan “Yaramaz Tilki” adlı müzikli danslı çocuk oyunu ücretiz olarak sahnelendi.

Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül’ün yazıp yönettiği “Yaramaz Tilki” isimli müzikli ve danslı tiyatro oyununda Dilek Bot, Yıldız Ürün, Armağan Eskici, Ceyda Özçakır ve Hatice Çalışkan gösterdikleri performans ile minik öğrencilere unutamayacakları bir gün yaşattı. 

Ücretsiz olarak Atatürk İlkokulu salonunda 2. ve 3. sınıf öğrencilerine yönelik sahnelenen oyun için oldukça profesyonel bir kadroyla yola çıktıklarını ve oyunda daha önceden alanında çalışmış arkadaşlarla bir araya geldiklerini belirten Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül, “Belediye Başkanımız Baki Ergül’e, minik kardeşlerimizi tiyatro ile buluşturduğu için teşekkür ederim. Tiyatro bir hayat ve tiyatro bir can suyu demektir. Çocuklarımıza sadece notları ve okuldaki hal ve hareketleriyle değil, sosyal ve kültürel etkinlikleriyle de değer vermeliyiz. Çocuklarımızın hepsi bir umut ışığı, bir gelecek vaat etmektedir” dedi.

Çocukların tiyatro ile çok eğlendiğini belirten Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, “Çocuklarımızın oldukça sevindiği bu güzel tiyatro gösterisi için emeği geçen başta Sinop Hayaller Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Enes Cangül olmak üzere tüm oyuncuları kutluyorum. Bilindiği gibi tiyatro gün geçtikçe ayrı bir önem ve değer kazanan fakat bir taraftan da unutulmaya yüz tutmuş kültürel bir zenginliktir. Çocuklarımızın sadece okuldan eve, evden okula gidip gelmesi söz konusu olmayacağı gibi onların sosyal ve kültürel etkinliklerle eğitici bir yaşam tarzını da özümsemeleri gerekiyor. İşte bu anlattıklarımızın hepsi Belediyemiz tarafından organize edilerek, yıl içerisinde yaygınlaşacak ve yeni yetişen neslimize ezberci değil eğitici bir hayat tarzını aktarmış olacağız” diye konuştu.

Oyunda; Ormanda dostluk içinde yaşayan hayvanlar alemi içinde herkesin huzurunu kaçıran yaramaz tilkinin, bütün suçu Pamuk Prenses’in üstüne atarak kendini temize çıkartmaya çalışması, okuma yazma bilmenin, okula gitmenin önemi ve yalan söylemenin ne kadar kötü olduğunun anlatıldığı oyunu minik öğrenciler büyük bir beğeniyle izlediler. 

Ayrıca oyunu izlemeye gelen öğrencilerden bazıları oyuna dâhil olarak ilk oyunculuk deneyimlerini yaşama imkânı buldular.



Editör: Vitrin Haber