Ülkü Ocakları Sinop İl Başkanlığı tarafından Uyuşturucu ile Mücadele Kapsamında, Hayati Sarı’nın yazıp yönettiği tek perde, 9 sahnelik ‘CEHALET’ adlı tiyatro oyunu sahnelendi.
Sinop Rehberlik Araştırma Merkezinde düzenlenen tiyatro gösterimi saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla başladı. 

Yoğun katılımın sağlandığı programda bir konuşma yapan Ülkü Ocakları Sinop İl Başkan Yardımcısı Volkan Cıbır, dünya genelinde hızla artan madde bağımlılığı ile mücadeleye dikkat çekmek amacıyla böyle bir etkinlik düzenlediklerini söyledi. Cıbır; “Günümüzde maalesef tüm dünyada olduğu gibi Türk gençliğini de avuçlarının içine alarak etkisiz hale getirmek isteyen uyuşturucu çeteleri kirli oyunlarına devam etmektedir. Ne yazık ki bu kirli oyunun etkileri sokaklarımızda, okullarımızda kendini hissettirmektedir” dedi.

2017’DE ÜLKEMİZDE 2 BİN 500 KİŞİ UYUŞTURUCUDAN HAYATINI KAYBETTİ
Konuşmasında dünya genelinde olduğu kadar ülkemizde de uyuşturucu madde kullanımının gün geçtikçe arttığının altını çizen Ülkü Ocakları Sinop İl Başkan Yardımcısı Volkan Cıbır, 2017 yılında Türkiye’de 2 bin 500 kişinin uyuşturucu madde kullanımı yüzünden hayatını kaybettiğini söyledi. Cıbır; “Dünya genelinde yaklaşık 243 milyon kişinin kullandığı açıklanan uyuşturucu maddeler, ülkemizde Türkiye Halk Sağlığı Kurulu tarafından 2017 yılında açıklanan Uyuşturucu ile Mücadele Faaliyet Raporu’na göre, Türkiye’de 2007’den bu yana yaklaşık 2 bin 500 kişi uyuşturucu madde kullanımından yaşamını yitirdi. 2014-2016 yılları arasında 680 bin 575 kişi uyuşturucu tedavisi görürken, Uyuşturucu ile Mücadele Danışma ve Destek Hattı’na ise 2,5 yılda toplamda 106 bin 112 çağrı geldi. Raporda, uyuşturucu madde bağımlılığı tedavisinin maliyeti ise sadece ilaç ve tedavi masrafları için 147 milyon 346 bin 531 lira olarak açıklandı. Ayrıca bölücü terör örgütünün en büyük gelir kaynağı olan uyuşturucu maddelerin kullanımı Mehmetçiğin mücadelesine vurulan bir balta, göğsüne sıkılan bir kurşundur” diye konuştu.

ÜLKÜ OCAKLARI OLARAK UYUŞTURUCU MÜCADELE SEFERBERLİĞİ BAŞLATTIK
Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz’un direktifiyle ülke genelinde ”Yeni Cephemizin Adı Uyuşturucuyla Mücadele” sloganıyla seferberlik başlattıklarını belirten Ülkü Ocakları Sinop İl Başkan Yardımcısı Volkan Cıbır, uyuşturucu ile mücadele konusunda ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Cıbır konuşmasının devamında şunları söyledi; “Ülkü Ocakları Genel Başkanımız Sayın Olcay Kılavuz Beyefendinin 2015 yılında yurt genelinde başlattığı, ”Yeni Cephemizin Adı Uyuşturucuyla Mücadele” hareketi kapsamında Ülkü Ocakları olarak topyekûn bir seferberliğin içerisine girdiğimiz günden bu yana, Türk gençliğinin bilinçlendirilmesi ve ailelerin duyarlılık kazanması için yurdumuzun dört bir yanında çalışmalar düzenlenmektedir. Bizler de Sinop’ta Ülkü Ocakları İl Başkanlığı olarak uyuşturucu madde kullanımının önüne geçilmesi ve toplumsal farkındalığının artırılmasını gaye edinmekteyiz.
   
Ülkü Ocakları olarak savaşımız çok büyük. Bizler üzerimize düşeni yapıyor yapmaya da devam edeceğiz. Uyuşturucu ve benzeri maddelerin Türk Gençlerinin Asil Kanlarına girerek kirlenmesini engelleyeceğiz. Uyuşturucu ve alkol bataklığına saplanan kardeşlerimizi bu bataklıktan kurtarıp topluma faydalı birer gençler olabilmesi için mücadelemizden yılmayacağız. Bu mücadeleden de eğitimle, sporla, sanatsal faaliyetlerle uyuşturucuya karşı başlattığımız savaştan Allah’ın izniyle galip çıkacağız.
 Sözlerime burada son verirken Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin Afrin bölgesinde sürdürdüğü ‘Zeytin Dalı Harekâtında’ şehit düşen askerlerimize minnet ve rahmet ile yâd eder. Türk milletine baş sağlığı dilerim. Şimdi sizleri cehalet adlı tiyatro oyunu ile baş başa bırakıyor, keyifli seyirler diliyorum."

Yapılan konuşmanın ardından Hayati Sarı’nın yazıp yönettiği tek perde, 9 sahnelik ‘CEHALET’ adlı tiyatro oyunu, seyirci ile buluştu.
Editör: Vitrin Haber