Organizasyonun koordinatörlüğünü yapan Prof. Dr. Melih Görgün gazetecilere yaptığı açıklamada, iki yılda bir düzenlenen Uluslararası Sinop Bienali’nin, dünyadaki en önemli etkinliklerden birisi olduğunu söyledi.

Sinop Bienali’nin hem uluslararası hem de ulusal anlamda iş adamlarının, sanatçıların ve akademisyenlerin merakla beklediği bir etkinlik haline geldiğini ifade eden Görgün, şöyle konuştu: "Bu tür etkinlikler kentsel kalkınma için son derece önemli ve bütün gelişmiş ülkelerde bu tür etkinliklerin yapılması çok dikkat çekiyor. Bunun en önemli örneklerinden birisi de bu yıl 14. yapılacak İstanbul Bienali. Başbakanlık Dış İşleri ile Kültür ve Turizm bakanlıklarının bu etkinliklere desteği çok büyük. Biz de aynı şekilde Türkiye’de ikinci Bienal olarak bu çizgide yürümeye çalışıyoruz. Burada bizim amacımız, kentsel değerleri tekrar gündeme taşıyarak, kentlik bilincini aşılamak."

Görgün, 19 Ağustos itibarıyla Sinop Bienali kapsamında farklı etkinlikler düzenlemeye başlayacaklarını ve 17 Eylül tarihine kadar devam edeceğini kaydetti. 
 
Editör: Vitrin Haber