Sinop'un doğal ve kültürel değerlerinin belgelenmesi ve tanıtımı amacıyla Doğa Araştırmaları, Sporları ve Kurtarma Derneğince (DASK)  düzenlenen "19. Doğada Görüntü Avcılığı Yarışması (DOGAY) yapılan ödül töreniyle sona erdi. Düzenlenen törene tüm ilçe kaymakamları ve belediye başkanları da katıldı.
 
Sinop Valiliği öncülüğünde, Sinop Belediyesi, Gerze, Ayancık Boyabat ve Erfelek kaymakamlık ve belediyelerinin katkılarıyla düzenlenen yarışmaya, Türkiye, Yunanistan, Ürdün, İtalya, KKTC, Filistin, İran, Suriye, Cezayir, Çin ve Mısır'dan 178 fotoğrafçı katıldı.
 
Bülent Ecevit Caddesi İskele meydanında yapılan törende konuşan Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop eski valisi ve şu an Bingöl valisi olan Yavuz Selim Köşger'in bu organizasyonla ilgili hazırlıkları başlatıp belli bir aşamaya getirip gittiği ve bize de son noktayı koyma zevkini bıraktığı için kendisine buradan teşekkür ediyorum" dedi.
Bu etkinlikte asıl emeğin DASK yöneticilerinin olduğunun altını çizen Çetinkaya, "DASK yöneticileri 19.yıldır bu etkinliği düzenliyor. Hepsi ayrı bir emek ve ayrı bir fedakarlık örneği. Bu anlamda onlara ayrı bir teşekkür etmek istiyorum."
Herkesin Sinop'u Türkiye'nin en kuzey noktası olarak bildiği ancak, çok fazla kişinin görmediği bir yer olduğunu da vurgulayan Çetinkaya, "Bir fotoğraf yarışması olan DASK'ın bir etkinliği kapsamında hiç üşenmeden Dünya'nın bir çok ülkesinden çok değişik kıtalarından yarışmacılar buraya geldi. Onlara da tekrar Sinop'a geldikleri, bize inandıkları, bize güvendikleri ve bizimle oldukları için teşekkür etmek istiyorum. Sinop'un çok bilinen bölgeleri ve kareleri var ancak, yarışmacılardan çok farklı karelerin bize geleceğine inanıyorum. Sinop'un tanıtımı için bizlerde bunları çok güzel bir şekilde kullanacağımıza Belediye başkanımızla birlikte size söz veriyorum. Yarışmaya katılan ve görev alan, emeği geçen herkese buradan çok teşekkür ediyorum."
          
Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül ise, "Değerli dostlarımız en güzel fotoğraflarını Sinop'ta çekmişlerdir. Bizde bu birikimlerden istifade edeceğimize inanıyorum. Sadece ülkemizden değil, Ülke dışından da kentimize gelerek bu etkinliğe katılan değerli misafirlerimizin Sinop'tan mutlu ayrıldıkları kanaatindeyim. Sinop'ta fotoğraf çekimi için en güzel mevsim Eylül ayı. Doğa fotoğrafçılarına buradan diyorum ki Sinop'a Eylül ayında gelin ve müthiş doğasını fotoğraflayın. Buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."
 
DASK Yönetim Kurulu Başkanı Mahir Bakır,"19.yılımızda muhteşem doğası ve tarihiyle tüm değerleri ve sıcakkanlı insanıyla bilinen Sinop'ta DOGAY'ı gerçekleştirdik.200'e yakın fotoğrafçı ve 130 çocuğumuzla Sinop'u fotoğraflamaya çalıştık. Burada bize emeği geçen Başta Valilik ve Belediye olmak üzere herkese teşekkür ediyorum." 
 
Tören sonunda DOGAY fotoğraf Seçici kurul üyeleri tarafından 6 kategoride toplam 37 ödülün verildiği yarışmada 178 yerli ve yabancı fotoğrafçı ve 130 Çocuk katıldı.
 
Editör: Vitrin Haber - Gülay Yıldırım Kavak