Turgut Özakman’nın yazdığı, Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Can Tazebaş tarafından perdelenen oyuna 7’den 70’e çok sayıda vatandaş katıldı.

Genel anlamda ilköğretim 1. ve 2. Sınıf öğrencilerine hitap eden oyunda Kültür ve Sanat Merkezi’ni dolduran vatandaşlar sergilenen harika performans karşısında çocuklar gibi eğlendi. Kimi zaman öğreten, kimi zaman düşündüren oyun izleyicilerimizi öğrenirken eğlendirdi. Türk masallarının diğer masallara göre farklılıklarını gözler önüne seren oyunda, oyuncuların performansları takdire şayandı. Geçtiğimiz döneme oranla çok daha fazla profesyonelleşen oyuncular harika performansıyla izleyicileri çocukluk günlerine döndürürken, oyunun son bölümü ise başladığı gibi bitti. Tabii ki neşe içinde şarkılar söyleyerek, dans ederek ve gülerek.

Yaklaşık 1 saat süren oyunun sonunda Gerze Belediyesi Konservatuarı Sakin Tiyatro Topluluğu Genel Sanat Yönetmeni Can Tazebaş Sakin Tiyatro Topluluğu’nun ortaya çıkmasında emeği olan Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı’ya teşekkür ederken, emeği geçen oyuncu arkadaşlarına da teşekkür ve tebriklerini iletti. Konuşmasının devamında geçtiğimiz dönemde sahneye taşıdığı oyun sonrasında olumlu tepkiler aldıklarını belirten Tazebaş, Başkan Belovacıklı’yla görüşme gerçekleştirdiğini ve bu doğrultuda oyunu çevre il ve ilçelere taşıyacaklarını belirtti.

Önümüzde ki günlerde turne takvimi belirlenecek oyun için çalışmalarını sürdüren ekip aynı zamanda çalışmalarını sürdürdüğü yeni oyun ve maceralarla da Gerzelilerle sık sık bir araya gelmeyi amaçlıyor.
Editör: Vitrin Haber