Türkiye Tiyatrolar Birliği ile Bartın Belediyesi’nin işbirliğinde Türkiye Tiyatrolar Buluşması gerçekleştiriliyor. Ülke genelinden tiyatro gruplarının katıldığı buluşmaya Sinop’tan Telvin Sanat Evi ekibi katılıyor.

Türkiye Tiyatrolar Birliği ile Bartın Belediyesi’nin işbirliğinde sekiz yıldır süren Türkiye Tiyatrolar Buluşması geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Bartın-İnkumu'nda gerçekleşiyor. 29 Temmuz Çarşamba günü başlayacak ve 3 Ağustos Pazartesi günü sona erecek olan buluşmaya Türkiye'nin değişik illerinden ve Bartın'dan toplam 17 topluluk, 16 Tiyatro Emektarı ve yaklaşık 90 kişi katılacak. Buluşmada; gündüz saatlerinde eğitim çalışmaları, akşam saatlerinde ise İnkumu’nda sokak oyunları ve sahne performansları sergilenecek. Etkinlik boyunca tiyatro söyleşileri de gerçekleştirilecek. 
Etkinlik kapsamında; Antalya Ferah Gençlik Merkezi “Ölümsüz”, Doğaçlama Göstbaycan Devlet Drama Tiyatrosu, Sodkak Oyunları ve Özgür Ateş Sanat Merkezi “Memleketim” performansları sergilenecek.

Etkinliğe şu topluluklar katılacak:
“Ankara Keçiören Semt Tiyatrosu Atölyesi, Antalya Ferah Gençlik Tiyatrosu, Azerbaycan Oyun-Çocuk Tiyatrosu, Bartın Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Bartın Bölge Tiyatrosu, Bartın Sanat Tiyatrosu, Bir Başka Tiyatro (Gaziantep), Burhaniye Belediye Kent Tiyatrosu, Bursa Nilüfer Sokak Oyunları Tiyatrosu, Kontratak (Mahşer-i Cümbüş), Özgür Ateş Sanat Merkezi (Bartın), Rusya Dağıstan Cumhuriyeti Azerbaycan Devlet Drama Tiyatrosu, Samsun Sanat Tiyatrosu, Sinop Telvin Sanat Tiyatrosu, Tiyatro Simurg (İstanbul), Trakya Üniversitesi Rengahenk Tiyatro, Yön Sanat Atölyesi (Ankara)” 
 
Editör: Vitrin Haber