Türkiye Tiyatrolar Birliği Karadeniz Sorumlusu ve Telvin Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı’nın derleyip, yönettiği ‘’neşeli ülke” adlı çocuk oyunu Sinop Merkezdeki okullarda ve ilçelerdeki okullarda çocuklarla buluşmaya devam ediyor. Çocukları tiyatro gibi neşeli ve sosyal bir aktivite ile bir arada tutmak istediklerini söyleyen Telvin Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı; “Çocuklar bize gelemezse biz çocuklara gideriz, tiyatroyla buluşmayan çocuk kalmasın’’ dedi.

Bu tür etkinliklerin daha geniş kitlelere ulaşmasında sponsor desteğinin önemine değinen Telvin Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, Telvin Sanat Tiyatrosu oyuncularının Erfelek ilçesinde Kayıkçıoğlu sponsorluğunda Erfelek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Erfelek  Belediyesi’nin desteğiyle öğrencilerle buluştuğunu ve Erfelek’te 2 seans olarak sergilenen oyunu bütün öğrencilerin ücretsiz şekilde izlediğini belirtti.

Açıklamasında ‘’Neşeli Ülke’’ oyunu hakkında da bilgiler veren Telvin Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı, 45 dakika müzikli ve danslı olan oyunun çocuklar tarafından büyük bir beğeni ile izlendiğini söyledi. Karslı; “Çocuklar oyunumuzu izlerken eğleniyorlar aynı zamanda oyundan ders çıkarıyorlar. Oyunun içerisinde sağlıklı beslenme, kitap okumak ve spor yapmanın önemi anlatılıyor. Telvin Sanat Akademisi olarak bu ve benzer etkinlikleri çocuklarımızla buluşturmaya devam edeceğiz. Turizm kenti olmayı hedefleyen Sinop’umuzda bu tür sosyal aktivitelerin çokluğu ve bunlara olan ilginin fazla olmasının kentimiz açısından da olumlu olacağı kanısındayız” dedi. 
Telvin Sanat Akademisi Genel Sanat Yönetmeni Gülbahar Karaduman Karslı ayrıca ‘’Türkiye Tiyatrolar Birliği ‘’ üyesi olan tiyatro ekibinin yurtiçi ve yurtdışı turneler için hazırlık yaptığını belirtti.
Editör: Vitrin Haber