Sinoplu Yatırımcı Çetin Yılmaz tarafından çeşitli düzenlemeler yapılarak Mayıs ayında hizmete açılan 'Tarihi Paşa Tabyaları' ziyaretçilerine tarihte yolculuğa çıkartmaya hazırlanıyor. 1853 Rus baskını sırasında kenti koruyan en önemli nokta olan Paşa Tabyaları'nda başlatılan "Sinop Kültür Park Projesi" nin tanıtımı düzenlenen törenle yapıldı. Törene Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, MHP İl Başkanı İsmail Özhan, Sinop eski Milletvekili Özer Gürbüz, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.   

Programda açılış konuşmasını yapan Yatırımcı Çetin Yılmaz, alanda uygulanacak olan "Sinop Kültür Park Projesi" hakkında bilgi verdi. 

‘Açık Hava Müzesi Olacak’
İlk etapta bu güzide alanı ziyarete gelen misafirlerimizin bir turizm kentine yakışır modern şekilde ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri şekilde yenilenmiştir. Tarihi Paşa Tabyaları Sinop Kültür Park Projesi ilk etapta işletme tanımı altında bu büyük yola adımını atmıştır. Yatırım sürecimizin devamında ve gelecekteki ilk aşamasında 'yaşayan tabiat açık hava müzesi' oluşturulacaktır. Sanat galerilerimiz hizmete açılacaktır. Galeriler ve koğuşlar arası koridorlar açılacak ve görsel bütünlük sağlanacaktır. Ana koridor ve cephanelik arasında ki iletişim hattı hayata geçirilerek, mühimmatın tabyalara sevkıyatı canlandırılacaktır. Tabyalara ait topların ve güllelerin yerlerine konulması sağlanacaktır. Koğuşlardan bir tanesi ziyaretçilere görsel tanıtım ve anlatım yapılması için bir konferans odası haline getirilecektir. Tabyalara ait çevre duvarları yeniden yapılarak ve ana dokusuna uyarlanarak görsel bütünlük sağlanacaktır. İlimiz ve ülkemiz için yüksek manevi değere sahip bu kültür varlığı için mevcut yatırım projemizin hayata geçirilmesi, işletilmesi ve sürdürülebilmesi şahsımın ve girişimciliğimizin en büyük amacı olacaktır" dedi.

Sinop eski Milletvekili Özer Gürbüz'de gerçekleştirdiği sunumda, tabyalar hakkında önemli bilgiler verdi. Program katılımcılara verilen ikram ile sona erdi.



Editör: Vitrin Haber