Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi’nce düzenlenen ve 13 Kasım’da Sille’de başlayan “Sille Fotoğraf Festivali” sona erdi. Festivalde, Sinoplu fotoğraf sanatçısı Erdoğan Purçlutepe, Türkiye’nin farklı illerinden festival için özel olarak çağrılan 10 fotoğraf sanatçısı arasında yer aldı.

Türkiye’nin 20 farklı şehrinden Sille'ye gelen 100'den fazla fotoğraf sanatçısının 4 gün boyunca, 32 gösteri, 5 sergi, 20 sunumla izlediği festivalin son gününde çeşitli kategorilerde başarılı olan sanatçılar da ödüllendirildi. 

Sille’ye özgü kültürel değerlerin tanıtılması, Selçuklu Belediyesi fotoğraf arşivine uzun yıllar kullanılabilecek sanatsal Sille fotoğrafları kazandırılması, ülkemizde ve kentimizde bulunan fotoğraf sanatı tutkunlarını, usta fotoğraf sanatçıları ile Sille’de buluşturup karşılıklı deneyimlerin paylaşılmasını sağlamak ve Sille’nin fotoğraf sanatı ile görsel arşivini zenginleştirmek amacıyla 13 Kasım’da başlayan Sille Fotoğraf Festivali düzenlenen gala etkinliği ve ödül töreni ile sona erdi. Selçuklu Belediyesi’nin ev sahipliğinde Sille Kültür Evi’nde düzenlenen ödül törenine Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da katıldı. Türkiye’nin farklı illerinden festival için özel olarak çağrılan 10 fotoğraf sanatçısı, 2 gün boyunca Sille'de fotoğraf çekerek "Sille'de Yılın Fotoğrafçısı" olabilmek için çaba harcadı. M. Tarık Canbay (Elazığ), Süleyman Candan (Konya), M. Tarık Kırkgöz (Gaziantep), Başak Balkan (Edirne), Erdoğan Purçlutepe (Sinop), Murat Özçelik (Afyonkarahisar), A. Hikmet Avcı (Mersin), Aylin Çakıner (İstanbul), Cafer Gürsel Yaman (Antalya), Feyzullah Tunç (Karaman) bu yılın çağrılan sanatçıları oldu. Sanatçılar aynı zamanda fotoğraf sanatçısı Hulki Muradi, İlham Enveroğlu ve Haluk Uygur'un seminerlerine katıldı. Festival sonunda Türk fotoğraf sanatının değerli hocası Necmettin Külahçı'ya "Türkiye'de Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü", Endonezya'dan gelen fotoğraf sanatçısı Agatha Anne Bunanta'ya da "Dünyada Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü" verildi. "Sille'de Yılın Fotoğrafçısı" ödülünü seçebilmek için yapılan toplantıda jüri üyeleri Ali Düz, Necmettin Külahçı, Mustafa Eser, Reha Bilir ve Agatha Anne Bunanta'nın değerlendirmesi sonucunda Süleyman Candan ve M. Tarık Canbay 6'şar fotoğrafla finale kaldılar. Kura çekimi sonucu M. Tarık Canbay "Sille'de Yılın Fotoğrafçısı" ödülünü kazandı. M. Tarık Canbay'ın ödülünü Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay verdi.

Ödül töreninde bir konuşma yapan Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Organizasyona katılımızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Ama bir teşekkür de Sille Sanat Sarayı ve Reha Beye. Biz Sille’yi ayağa kaldırmaya çalışırken onu hep yanımızda destekçimiz bulduk. Sille’nin tanıtımı için her zaman büyük gayret gösterdi. Birçok kişinin birçok ilde başaramadığı işi başardı ve Sille’yi fotoğraf sanatının merkezi haline getirdi. Hem Konya’dan, hem de yurt içinden ve yurt dışından birçok insan artık Sille’yi ve Sille Sanat Sarayı’nı biliyor. Biz burada restorasyon çalışmaları yapıyor ve Sille’nin marka değerini oluşturmaya çalışıyoruz. Bunun için de en önemli ögemiz fotoğraf. Bu tür etkinliklerle ortaya çıkan fotoğraf Sille’nin tanıtımına ciddi katkı sağlıyor. Umuyorum ki bu çalışmalar gelecekte artarak devam edecek. Katılımlarınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Vitrin Haber